-Το κυριότερα «επίτευγμα», όπως δήλωσε ο Θίοντορ, στους 16 μήνες που διοικεί τον Δήμο Καβάλας, είναι ότι οι Καβαλιώτες «είδαν» δήμαρχο! Έναν άνθρωπο που γυρίζει ανάμεσα τους και ακούει τα προβλήματα που έχουν. Τι γίνεται, όμως, στους μεγάλους, τους λεγόμενους μητροπολιτικούς Δήμους, όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Παρισιού κ.λπ.; Οι δημότες βλέπουν τον δήμαρχο να γυρίζει ανάμεσα τους και να ακούει τα προβλήματα τους; Δεν νομίζω.

-Οι Δήμοι αυτοί δεν έχουν δήμαρχο; Έχουν. Οι δημότες κρίνουν τον δήμαρχο με κριτήριο ότι δεν «κυκλοφορεί» καθημερινά στις γειτονιές και τα δημοτικά διαμερίσματα; Όχι. Το βασικό κριτήριο είναι η αποτελεσματικότητα και το έργο, δηλαδή η βελτίωση του αστικού, του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

-Ο Θίοντορ, που ευαγγελίζεται έναν «Σύγχρονο Δήμο», βάζει ως προτεραιότητα του δημάρχου, να γυρίζει στις γειτονιές και στα δημοτικά διαμερίσματα. Ενώ, προτρέπει τους δημότες να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες και να στέλνουν τα αιτήματα και τα προβλήματα που έχουν ηλεκτρονικά.

-Χρησιμοποιεί την προσωπική επαφή (με τον κόσμο) ως επικοινωνιακό παιχνίδι, αλλά δείχνει το σοβαρό έλλειμμα συνεργασίας με τις Υπηρεσίες και κυρίως με τους πολιτικούς συνεργάτες του (αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων). Τον χρόνο που προσφέρει, για να επιβλέψει τον καθαρισμό ενός κοινόχρηστου χώρου, ή την κατασκευή ενός πεζοδρομίου, ή την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου, μπορεί να τον αξιοποιήσει πιο δημιουργικά, είτε συναντώντας στο γραφείο του κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα, αντιδήμαρχο, πολίτη, είτε πηγαίνοντας σε κάποιο φορέα, είτε επικοινωνώντας με εκπροσώπους της περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης για ορισμένα σοβαρά ζητήματα, κ.λπ.

-Οι αρμοδιότητες που έχει ο δήμαρχος είναι πολλές και δεν απαιτούν όλες τη φυσική παρουσία του. Ο Θίοντορ έχει λόγο που επιμένει στη φυσική παρουσία, γιατί θεωρεί πως είναι η μεγάλη αδυναμία της Δήμητρας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.