-Τα μνημόνια άφησαν σημαντικά «κατάλοιπα», όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία της Ελλάδας. Το ίδιο θα κάνει η πανδημία, η οποία παρατείνεται όσο «ανακαλύπτονται» παραλλαγές του covid-19. Η πανδημία, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουμε σήμερα καρντάσια, επιφέρει θεαματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες, την οικονομία και γενικότερα την ανθρώπινη δραστηριότητα.

-Δεν θα ισχυριστώ ότι, τα μνημόνια και η πανδημία επιβλήθηκαν, για να επιφέρουν μεγάλες ανακατατάξεις και ανατροπές στην ανθρώπινη ζωή. Σίγουρα, όμως, μερικοί εκμεταλλεύονται τις συγκεκριμένες καταστάσεις, για να επιβάλλουν τις αλλαγές που επιθυμούν. Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, περιέγραψε την «νέα τάξη πραγμάτων» στην Ελλάδα σε μία φράση. «Με τα capital control ήρθε το πλαστικό χρήμα. Και με την πανδημία ενισχύθηκε το διαδικτυακό εμπόριο». Τα capital control διευκόλυναν τις τράπεζες να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, όπως ο περιορισμός των δια ζώσης συναλλαγών με τους πελάτες, που έφερε την μείωση του προσωπικού και το κλείσιμο καταστημάτων, κυρίως στην περιφέρεια, τα οποία, αν θυμάστε καρντάσια, φύτρωναν σαν τα μανιτάρια σε κάθε πόλη, κωμόπολη, ακόμα και χωριά!

-Με την πανδημία του covid-19 και των παραλλαγών του, οι πολίτες δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα, για να ψωνίσουν στα εμπορικά (και άλλα) καταστήματα, αλλά θα το χρησιμοποιούν για τις αγορές που κάνουν στο διαδίκτυο. Οδεύουμε, δηλαδή, στον «θάνατο του εμποράκου»! Όχι το θεατρικό έργο, που έγραψε ο Άρθουρ Μίλλερ, αλλά για την τραγωδία που γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

-Αναρωτιέμαι, καρντάσια, τι μας περιμένει στο μέλλον. Μετά τα μνημόνια και την πανδημία, τι άλλο θα ζήσουμε; Σαν τις «δέκα πληγές του Φαραώ»! Κι άντε, ο καταπιεσμένος λαός του Ισραήλ κατάφερε να αποδράσει από την Αίγυπτο, για να λατρεύει ελεύθερα τον Θεό του. Εμείς, καρντάσια, αν αποδράσουμε από την Ελλάδα που θα πάμε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.