Χειμερινή ανάβαση, και μάλιστα υψηλής δυσκολίας, πραγματοποίησαν μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας και του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας, που κάνουν, πλέον, κοινές δραστηριότητες εν όψει της ενοποίησης τους.

Οι ορειβάτες ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο του Bansko και με πορεία μιάμισης ώρας έφτασαν στο καταφύγιο του Vihren (1.950μ.), όπου και διανυκτέρευσαν. Τα χαράματα της επόμενης ημέρας, μία ομάδα 8 ατόμων κατευθύνθηκε προς την κορυφή Vihren (2.914μ.), σε μία πορεία που συνδύαζε πολλές, διαφορετικές ποιότητες χιονιού, καθώς και απότομες κλίσεις. Στη διάρκεια της ανάβασης, αλλά και της επιστροφής, απαιτήθηκαν τεχνικές χειμερινής ορειβασίας, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να διαρκέσει περίπου 8 ώρες. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός και το πεντακάθαρο τοπίο, κατάλληλο για συναρπαστικές φωτογραφίες. Μία δεύτερη ομάδα 4 ατόμων, επέλεξε να κάνει την ανάβαση του Σαββάτου με ορειβατικά σκι, ενώ την Κυριακή, με τον ίδιο τρόπο, πραγματοποίησε διάσχιση 17 χιλιομέτρων στις μαγευτικές πλαγιές γύρω από το καταφύγιο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.