-Ο επτάστερος επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Καβάλας. Να σας πω, καρντάσια, ότι εκπλήσσομαι, θα είναι ψέμα. Ο επτάστερος θα γίνει «επίτιμος βουλευτής» λόγω «βαριάς φανέλας»! Θα περιλαμβάνεται «τιμής ένεκεν» στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο θέλει να περιληφθεί και ο Κώστας Φραγκογιάννης (φωτογραφία). Όσοι «πιστοί» προσέλθετε!

-Ο Κ. Φραγκογιάννης, έπειτα από μία «λαμπρή» σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα ως μεγαλοστέλεχος επιχειρήσεων, θέλει να εμπλακεί στην πολιτική. Έγινε υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας, κατ’ επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί, λοιπόν, να μην γίνει βουλευτής με επιλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Το αξιοσημείωτο είναι, πως έγινε υφυπουργός πριν εκλεγεί βουλευτής!

-Έχει ενδιαφέρον, επίσης, ότι θέλει να είναι υποψήφιος στην Καβάλα, όπως αναφέρει δημοσίευμα. Μπορεί να γεννήθηκε και να τελείωσε το σχολείο στην Καβάλα, αλλά έλλειπε πολλά χρόνια από την γενέτειρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Καβαλάρχη. Γιατί και οι δύο επιλέγουν την Καβάλα για την έναρξη της πολιτικής σταδιοδρομίας τους;

-Η απάντηση που δίνω εγώ, καρντάσια, είναι γιατί θα περιληφθούν πιο εύκολα στο ψηφοδέλτιο, καταρχάς, ενώ έχουν περισσότερες πιθανότητες εκλογής. Ένα μεγάλο μέρος των Καβαλιωτών ψηφοφόρων τους θεωρεί «άφθαρτους» πολιτικά, πλεονέκτημα ότι είναι «προσωπική επιλογή» του Κ. Μητσοτάκη και «κολακεύεται» που δύο «ομογενείς» θέλουν να προσφέρουν στον τόπο που γεννήθηκαν.

-Μπορούσαν αμφότεροι να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια των εκλογικών Περιφερειών Αθήνας, αλλά εκεί ο συναγωνισμός είναι έντονος και οι πιθανότητες εκλογής περιορισμένες, ιδιαίτερα για τους πρωτοεμφανιζόμενους. Ποιοι Αθηναίοι θα ψηφίσουν δύο νέο-εισακτέους στην πολιτική, που έχουν καταγωγή από την Καβάλα; Άντε να πάρουν ψήφους από τους Καβαλιώτες που ζούνε στην Αθήνα. Ο Κ. Φραγκογιάννης μπορεί να είναι υφυπουργός, αλλά βρίσκεται στην σκιά του Νίκου Δένδια. Αλλά, για τους ψηφοφόρους στην Καβάλα, είναι υφυπουργός εξωτερικών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.