Για τον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ., από την ανατολή έως και την δύση του ηλίου. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ., κατά τις βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

08:00 Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

09:50 Απόδοση τιμών με μέριμνα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (ΧΧΤΘΜ) και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:15 Δοξολογία στον ιερό ναό αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου και ομιλία από τον Αλέξανδρο Γούλα, αντιπρόεδρο του συλλόγου Δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά στον δημοτικό κήπο Καβάλας προς τιμήν των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον δήμαρχο Καβάλας και άλλους φορείς. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση εθνικού ύμνου.

18:30 Υποστολή σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Επίσης, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, θα γίνουν ομιλίες στα δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού για τον Μακεδονικό Αγώνα, με μέριμνα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων των σχολείων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.