Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Καβάλας θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, Οργανισμών, των σπιτιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου έως και την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.

-Φωταγώγηση του φρουρίου της πόλης και όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021:

10:30 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην μνήμη του Καβαλιώτη υπολοχαγού πεζικού, Κρίτωνα Κονσουλίδη, στην προτομή του ήρωα του ελληνοαλβανικού μετώπου, στην ομώνυμη πλατεία (πλησίον Εθνικής Τράπεζας), από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας.

11:30 κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, από τμήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχόμενων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

08:00 έπαρση σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

09:40 απόδοση τιμών με μέριμνα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (ΧΧΤΘΜ) και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

-10:00 Δοξολογία στον ιερό ναό αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δημήτριος Κουγιουμτζόγλου, φιλόλογος-αρχαιολόγος, εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

10:45 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον δήμαρχο Καβάλας, τον αντιπρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τον διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι θα καταθέσουν, ακόμα, οι εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και εκ μέρους της εθνικής αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση εθνικού ύμνου.

11:30 παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Κεντρικού Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Οργανώσεων, συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών και τμημάτων στρατού.

18:30 υποστολή σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.