Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε επιστολή προς τα Υπουργεία ανάπτυξης και οικονομικών και προς τους αρμόδιους φορείς με μία σειρά αιτημάτων στήριξης των επαγγελματιών:

-Αύξηση της επιστρεπτέας προκαταβολής, προκειμένου οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν με κρατική εντολή, ή πλήττονται, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των επιχειρήσεων και των οικογενειών τους.

-Μέριμνα για τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ-ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.

-Έγκαιρο άνοιγμα, ακόμα και πριν την 30η Νοεμβρίου 2020, των καταστημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου έως και 150 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία δεδομένων των μέτρων προστασίας και μη συνωστισμού, δεν συμβάλλουν στην μετάδοση του covid-19.

-Παγιοποίηση της υπουργικής απόφασης, για την απαγόρευση πώλησης ειδών πέραν της πρώτης ανάγκης (τρόφιμα) από τα σούπερ μάρκετ σε κάθε μελλοντικό lock down.

-Μεταχρονολόγηση επιταγών.

-Λόγω της συνέχισης της πανδημίας, παγιοποίηση της μείωσης κατά 40% του ενοικίου και έως την επαναφορά στην κανονικότητα.

-Σχεδιασμός νέου προγράμματος μη επιστρεπτέας προκαταβολής από τα αδιάθετα του Ε.Σ.Π.Α. για τις αρχές του 2021, το οποίο θα χειρίζονται, πλέον, οι Δήμοι, ώστε να λειτουργήσει με περισσότερη ευελιξία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.