• Δεν τίθεται θέμα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δρόμου, είπε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Ιακωβίδης, για τον λεγόμενο δρόμο της ΜΟΜΑ και πρόσθεσε ότι, ο δρόμος κατασκευάστηκε από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία του στρατού ξηράς, βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Καβάλας, αλλά εκτός του σχεδίου πόλεως της Καβάλας.
  • Και η γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, κατασκευάστηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας), βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Καβάλας, εκτός σχεδίου πόλεως, αλλά το έργο για την αποκατάσταση της ζημιάς ανέλαβε οικονομικά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Παρεμπιπτόντως, η μελέτη για την στατική επάρκεια της γέφυρας θα είναι έτοιμη, αν άκουσα σωστά να λέει ο Θίοντορ, το ερχόμενο φθινόπωρο. Από την μελέτη αυτή, που θα κοστίσει 300 χιλιάρικα ευρώ, θα μάθουμε εάν πρέπει να κατεδαφιστεί, ή όχι, η γέφυρα! Μετά, η Περιφέρεια θα πληρώσει κι άλλα χρήματα στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.».
  • Θα μου πείτε, καρντάσια, αφού θα κοστίσει 300 χιλιάρικα η μελέτη για την στατική επάρκεια της γέφυρας, τι είναι τα 200 χιλιάρικα που θα δώσει ο Δήμος Καβάλας, για να κάνει την μελέτη για το έργο άρσης της επικινδυνότητας των πρανών στον δρόμο της ΜΟΜΑ (αφού είναι της ΜΟΜΑ, γιατί δεν κάνει την μελέτη ο στρατός;).
  • Μετά, είπε ο Θίοντορ, θα βρεθούν τα χρήματα, όχι από το ταμείο του Δήμου, για να γίνει το έργο. Ας προσευχηθούμε, καρντάσια, να τελειώσει γρήγορα η μελέτη και να βρεθεί η χρηματοδότηση για το έργο, πριν έχουμε νέα κατολίσθηση στην περιοχή και απρόοπτο ατύχημα, όπως συνέβη εκείνο το απόγευμα του Νοεμβρίου του 2018 στη γέφυρα της οδού αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.
  • Γιατί τότε, την ευθύνη θα έχει ο Δήμος Καβάλας, που είναι ο «ιδιοκτήτης» του δρόμου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.