Με «φωτεινό φάρο», για να κάνουμε λογοπαίγνιο με τον τόπο καταγωγής του, την όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης, τις αρχές του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» και το όραμα του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Δ. Πέτροβιτς είναι ιδρυτικό μέλος της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και μετά τον θάνατο του Γ. Παυλίδη, διεκδίκησε τη «χηρεύουσα θέση» του περιφερειάρχη, την οποία κατέλαβε, έπειτα από εσωτερική ψηφοφορία των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης, ο Χρήστος Μέτιος. Μετά την αλλαγή προσώπου στην ηγεσία της παράταξης και της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., είπε, άλλαξαν οι συμπεριφορές και παρατηρήθηκε παρέκκλιση από το ιδρυτικό κείμενο. «Η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε. Η «Περιφερειακή Αναγέννηση», θεωρώ ότι έκλεισε τον κύκλο της», σχολίασε, απαντώντας σε ερώτηση εκπροσώπου των Μέσων Ενημέρωσης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα, όπου παρουσίασε την ονομασία και το λογότυπο του συνδυασμού «Νέα Περιφέρεια».

Ως «δυνατό χαρτί» της υποψηφιότητάς του θεωρεί το πετυχημένο, όπως το χαρακτήρισε, μοντέλο διοίκησης που ασκεί στην ακριτική Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, της οποίας τα 2/3 των συνόρων είναι και εθνικά σύνορα. «Το έργο μας στον Έβρο είναι η εγγύηση. Ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών, για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά τους, για να δημιουργήσουμε το μέλλον τους, για κάνουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μία ευρωπαϊκή περιφέρεια. Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες και στόχος η ενότητα. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Πέντε Νομοί, πέντε δάκτυλα ενωμένα σαν γροθιά και σύνθημα: «Κόμμα μας, ο τόπος μας». Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μία νέα αρχή, για μία «νέα Περιφέρεια». Τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και όχι «κούφια» λόγια», είπε, μεταξύ άλλων, στην αρχική τοποθέτηση.

Ρωτήθηκε, ακόμα, για τη σχέση του με τον Χρ. Μέτιο και τη Νέα Δημοκρατία. «Είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχα στο συνέδριο και πλήρωσα τη συνδρομή μου, για τα επόμενα δύο έτη. Όμως, δεν θα γίνω η προέκταση του κόμματος στην Περιφέρεια», απάντησε και πρόσθεσε: «Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον κύριο Μέτιο και με κανέναν. Αντίπαλοι μου είναι τα προβλήματα και όχι τα πρόσωπα».

Όσον αφορά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, δήλωσε ότι βρίσκεται σε «καλό δρόμο», αλλά το κριτήριο επιλογής των υποψηφίων, δεν είναι η δημιουργία εντυπώσεων. Το ψηφοδέλτιο, τόνισε, θα είναι υπερκομματικό, γιατί έτσι θα επιτευχθεί η ενότητα, όπως έγινε στις περασμένες περιφερειακές εκλογές, στις οποίες αναδείχτηκε αντιπεριφερειάρχης Έβρου με ποσοστό υψηλότερο του εξήντα τοις εκατό.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.