-Ο Δημήτρης Παπουτσής είναι ένας «πιστός στρατιώτης» του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), με το οποίο εξελέγη βουλευτής. Όταν αρκετοί πρώην «σύντροφοι» του μεταπήδησαν στον ανερχόμενο πολιτικά ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εκείνος και μερικοί άλλοι δεν «αλλαξοπίστησαν». Όταν άλλοι σύντροφοι του, αποφάσισαν να μετονομάσουν τον πολιτικό φορέα, από ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε «Κίνημα Αλλαγής», γιατί ντρέπονταν για το παρελθόν, εκείνος δεν δημιούργησε πρόβλημα.

-Ο Δημήτρης Παπουτσής έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα του αυτοσεβασμού και του πολιτικού ήθους και είναι από τους λιγοστούς ρομαντικούς της δημοκρατικής παράταξης και όλου του πολιτικού προσωπικού της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

-Επειδή έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, θεωρεί πως και οι άλλοι πολιτικοί σκέφτονται και, κυρίως, λειτουργούν όπως αυτός. Δεν έχει καταλάβει, ή δεν θέλει να καταλάβει, πως οι καιροί άλλαξαν στην πολιτική. Και πράγματα, τα οποία ήταν αδιανόητα πριν από μερικές δεκαετίες, τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζονται «πρωτοπόρα» και «καινοτόμα».

-Δήλωσε ο φίλτατος Δημήτρης, ότι: «Ο ρόλος της παράταξής μας, δεν είναι να αποτελέσει δεκανίκι στο όνομα καμιάς προοδευτικής διακυβέρνησης, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται ορισμένοι, θέλοντας να προεξοφλήσουν μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.». Το ίδιο έλεγε, Δημήτρη μου, ο Πάνος Καμμένος, αλήθεια που χάθηκε το καρντάσι αυτό, ωστόσο δεν αντιστάθηκε στον «πειρασμό» να συγκυβερνήσει με Αλέξη και να σχηματίσουν κυβέρνηση που είχε και υπουργούς από τον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

-Είπε, ακόμα, ο Δημήτρης ότι: «Δεν προορίζεται η παράταξή μας, να γίνει δεκανίκι, ή κυβερνητικός εταίρος, της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι τέτοιο αποκλείεται για μία σειρά από αυτονόητους ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Άλλωστε, ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης τονίζει ότι, στην περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας, θα προσφύγει σε νέες εκλογές, με σκοπό την αυτοδυναμία του κόμματος του».

-Κι εσύ, Δημήτρη μου, πιστεύεις ότι λέει ο Κυριάκος; Γιατί να προσφύγει σε νέες εκλογές, όταν θα έχει αποτύχει την πρώτη φορά να κερδίσει την αυτοδυναμία; Θα κάνει ένα (ακόμα) βαρυσήμαντο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, για την ανάγκη ευρύτερης κυβερνητικής συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα ζητήματα, κυρίως τα εθνικά, της χώρας. Έτσι, θα «μοιραστεί» την ευθύνη για τις (δυσάρεστες) αποφάσεις που θα πάρει η συγκυβέρνηση.

-Μην λησμονείς, Δημήτρη μου, ότι η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε και στηρίχτηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ανεξάρτητων Ελλήνων!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.