Οι εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών στη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Παγγαίου, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στα μνημεία της Βαζόπετρας στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών, των οικισμών «Δημαράς» και Εξοχής, καθώς και στο ηρώο της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου, χοροστατούντος του μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως, κ. Χρυσόστομου. «Οι επετειακές εκδηλώσεις έχουν στόχο την ανάδειξη σελίδων τοπικής ιστορίας, καθώς και την απότιση φόρου τιμής στους πεσόντες. Το «παρών» στις τελετές έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Χρήστος Γάκης, οι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Μποσμπότης, Γιώργος Θωμάς, Κώστας Τσάκαλος, Πάρης Γρηγοριάδης και Βασίλης Δημητρακούδης, ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Ελευθερούπολης, συνταγματάρχης Πεζικού, Θεόδωρος Ελευθεριάδης, ο αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού, Δημήτριος Καβούρης, ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, υιός αγωνιστή πολεμιστή, Δημήτριος Ξάνθος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος πολιτών. Ο Δήμος Παγγαίου ευχαριστεί θερμά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροχωρίου, του Προσφυγικού-Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Εξοχής, καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγων Παλαιοχωρίου, για την καθοριστική συνδρομή τους», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Το ΓΕ.Λ. Νέας Περάμου ευχαριστεί τον Δήμο Παγγαίου και τη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παγγαίου με το Γενικό Λύκειο Νέας Περάμου, επίσης, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, Χαράλαμπος Αυγερινάκης, ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη και την πρόεδρο της επιτροπής, Ελένη Μπενή, για την ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος του σχολείου, σχετικά με την αναβάθμιση της λειτουργίας του. Συγκεκριμένα, εκφράζει τις ευχαριστίες τόσο της εκπαιδευτικής, όσο και της μαθητικής κοινότητας, καθώς μετά από 22 χρόνια επαναλειτούργησε ο ανελκυστήρας του κτιρίου, με την οικονομική αρωγή και συμπαράσταση του Δήμου Παγγαίου και της Ε. Μπενή. Επισημαίνεται ότι, ο ανελκυστήρας είναι άκρως απαραίτητος για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς, που περιστασιακά, ή και μόνιμα, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.