Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η πρώτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Sand Games for Social Inclusion, το οποίο διοργάνωσε η «Πυθία» Κοιν.Σ.Επ., στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Egnatia στην Καβάλα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος τουΠαγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε κι επίσημα την αμέριστη συμπαράσταση στο πρόγραμμα, με την παραχώρηση μέρους των εγκαταστάσεων του Δήμου, για τη διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων στο Νομό Καβάλας τον Μάιο του 2020.

Τέσσερις χώρες, με διοργανώτρια την Ελλάδα και εταίρους την Ιταλία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, για την πραγματοποίηση μιας πρωτοποριακής αθλητικής εκδήλωσης, που αφορά τα παιχνίδια στην άμμο. Βασικός στόχος του προγράμματος, είναι η συμμετοχή των νέων που δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δραστηριότητες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και η δημιουργία ενός μοντέλου, που μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιοδήποτε μέρος με υγρό στοιχείο, όπως λίμνες, ποτάμια, θάλασσες. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο στοιχείο του εθελοντισμού με τη συμμετοχή εθελοντών προσφύγων από τις περιοχές Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, αρωγός των εκδηλώσεων θα είναι ο Δήμος Παγγαίου, που έχει ανακηρυχθεί «ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού για το έτος 2019» και στο πλαίσιο αυτό, θα εντάξει το πρόγραμμα στις αθλητικές του εκδηλώσεις.Η ομάδα νέων της «Πυθίας» Κοιν.Σ.Επ. ευχαριστεί τον Δήμο Παγγαίου, για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο της.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.