Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου από την Οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τον Δήμο Παγγαίου, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020. Χάρη στην ανταπόκριση των πολιτών συγκεντρώθηκαν 26 φιάλες αίματος.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η διαδικασία της αιμοδοσίας έγινε στην κινητή μονάδα «Οδυσσέας», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων, από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Στη δράση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος συνομίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, ενώ υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Οργανισμού.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποστήριξη της δράσης και για τη συνεχή και ουσιαστική συνδρομή στην υλοποίηση των στόχων του Οργανισμού στην περιοχή. Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και προς τους ανθρώπους του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της δράσης, αλλά και στους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Ο Φ. Αναστασιάδης δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει την κίνησή σας και μπορώ να εγγυηθώ ότι, θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνετε. Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο και τη δυνατότητα που δίνετε στους συμπολίτες, να συμμετάσχουν σε αυτή την ουσιαστική δράση αιμοδοσίας, ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη». Οι άνθρωποι του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας αναφέρθηκαν στην επιτακτική ανάγκη ύπαρξης επαρκών αποθεμάτων αίματος, ενώ τόνισαν τη σπουδαιότητα και την αξία των δράσεων αιμοδοσίας που υλοποιούνται.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται στήριξη και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων, να μη μείνουν χωρίς αίμα. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τους Δήμους και τα δημόσια νοσοκομεία, στηρίζει το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν την κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος.

Στη διάρκεια της δράσης στην Ελευθερούπολη βρισκόταν υποστηρικτικά και η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του Οργανισμού. Η μονάδα αυτή, μαζί με τις τρεις κινητές ιατρικές μονάδες του Οργανισμού, αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της δράσης προληπτικής ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα, που από το έτος 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του Ο.Π.Α.Π.».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.