Ο Δήμος Παγγαίου είναι η ύστατη ελπίδα

 • Θα είναι δυσάρεστη εξέλιξη να μην υλοποιηθεί η επένδυση του ιδιώτη στα Λουτρά Ελευθερών. Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για να διασωθεί και να αξιοποιηθεί ο σημαντικός αυτός τόπος και πόρος. Το κλίμα στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση τέτοιων επενδύσεων παραμένει, δυστυχώς, δύσκολο έως θολό.
 • Η ύστατη ελπίδα, κατά την άποψη μας, είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Εάν και εφόσον «ναυαγήσει» η επένδυση του ιδιώτη, θεωρούμε ότι ο Δήμος Παγγαίου πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να επαναλειτουργήσει την ιαματική πηγή.
 • Όπως λειτουργεί το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, υπό τη διαχείριση του Δήμου Καβάλας και συγκεκριμένα της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», η οποία έχει σχέδια για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 • Καλούμε, λοιπόν, τον δήμαρχο Παγγαίου και τους συνεργάτες του, να προετοιμαστούν για το πιθανό ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και αφού οριστικοποιηθεί κάτι τέτοιο, χωρίς να χρονοτριβήσουν, να βρούνε κάποια χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν τα Λουτρά Ελευθερών αμέσως.
 • Έστω και υποτυπωδώς στην αρχή. Με την πάροδο των χρόνων θα γίνονται οι βελτιώσεις, ώστε να δημιουργηθεί μία σύγχρονη ιαματική μονάδα, που θα προσφέρει έσοδα στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου.
 • Δεν πρέπει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να «γκρινιάζουν», μόνο, ότι το ελληνικό δημόσιο κατέχει τα «φιλέτα» και δεν τα παραχωρεί στις τοπικές κοινωνίες, αλλά θέλει να τα «ξεπουλήσει». Πρέπει να τολμούν, να διεκδικούν και να αποδεικνύουν στην πράξη, ότι μπορούν να γίνουν καλύτεροι «επιχειρηματίες» από τους ιδιώτες.
 • Είμαστε βέβαιοι πως υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για τη λειτουργία των Λουτρών Ελευθερών υπό τη διεύθυνση του Δήμου Παγγαίου. Κι αν η δημοτική αρχή δεν τα γνωρίζει, ας απευθυνθεί σε ειδικούς συμβούλους για βοήθεια.
 • Όταν υπάρχει η διάθεση και ο στόχος, θα βρεθούν οι λύσεις για οποιοδήποτε πρόβλημα. Επιθυμούν, λοιπόν, οι διοικούντες το Δήμο Παγγαίου να αξιοποιήσουν μία σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή του τόπου τους;
 • Εάν δεν θέλουν, ή θεωρούν ακατόρθωτο, να λειτουργήσουν τα Λουτρά Ελευθερών, οφείλουν, τουλάχιστον, να καθαρίσουν την περιοχή, να διασώσουν τα κτίρια που κρίθηκαν διατηρητέα και να ελέγχουν την κίνηση των ατόμων που επισκέπτονται, ακόμα και σήμερα, την ιαματική πηγή.
 • Η προθεσμία που δόθηκε στον ιδιώτη για να αρχίσει τις εργασίες, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι έως το τέλος του τρέχοντος μήνα. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα αναγκαστεί να ακυρώσει τη συμφωνία μαζί του.
 • Ο χρόνος, επομένως, δεν είναι άπλετος. Και δεν χωράει άλλη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία των Λουτρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.