– Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, αισθάνεται ικανοποίηση, που η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) παραχώρησε κατά χρήση την ακτή των «Αμμολόφων» στο Δήμο Παγγαίου. Έτσι, η δημοτική αρχή θα είναι υπεύθυνη για την έκδοση των αδειών λειτουργίας των αναψυκτηρίων.
– Επειδή δεν γνωρίζουμε ακριβώς το προηγούμενο καθεστώς, ποιος φορέας είχε πριν την ευθύνη έκδοσης των αδειών λειτουργίας των αναψυκτηρίων; Αν δεν κάνουμε λάθος, πάλι ο Δήμος έκανε τη δημοπρασία για να δοθούν οι άδειες στους μισθωτές των αναψυκτηρίων. Επομένως, τι θα αλλάξει με το ιδιωτικό συμφωνητικό, μεταξύ ΕΤ.Α.Δ. και Δήμου Παγγαίου;
– Μήπως η διαφορά είναι, ότι ο Δήμος Παγγαίου θα μπορεί να προχωρεί στη διοικητική αποβολή των επιχειρηματιών που έχουν παρατυπίες, όπως αυθαίρετες κατασκευές, στο μισθωτήριο συμβόλαιο;
– Τις παραβάσεις αυτές, μέχρι πρότινος, ποια Υπηρεσία τις διαπίστωνε και ποια επέβαλε το πρόστιμο στους παραβάτες; Και με το νέο συμφωνητικό, η ευθύνη θα περάσει στη δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου;
– Επίσης, μία πολύ σημαντική παράμετρος της συμφωνίας, είναι το οικονομικό σκέλος. Θα συνεχίσει ο Δήμος Παγγαίου να εισπράττει τα ενοίκια και να αποδίδει την «μερίδα του λέοντος» στην ΕΤ.Α.Δ.; Αν ναι, τότε ο αγαπητός δήμαρχος, δεν πρέπει να «πανηγυρίζει» που θα εκδίδει ο Δήμος Παγγαίου, μόνο, τις άδειες λειτουργίας.
– Σ’ εμάς φαίνεται, ότι ο Δήμος Παγγαίου ανέλαβε (και με ιδιωτικό συμφωνητικό) να κάνει όλη τη «βρώμικη δουλειά» με μικρό οικονομικό αντίκρισμα και μεγάλο πολιτικό κόστος. «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη διοικητική αποβολή όλων των αυθαίρετων κατασκευών και να βάλουμε τάξη στην ασυδοσία χρόνων», δήλωσε ο δήμαρχος.
– Δηλαδή, η δημοτική αρχή θα «συγκρουστεί» με ένα «κατεστημένο» ετών, το οποίο αψηφούσε τη νομιμότητα και δεν είχε καμία επίπτωση γι’ αυτό.
– Εμείς προτείνουμε στο δήμαρχο Παγγαίου, να καλέσει τους μισθωτές των αναψυκτηρίων και να τους πείσει, με επιχειρήματα, ότι θα είναι προς όφελος όλων η τήρηση μιας ευπρεπούς κατάστασης στους «Αμμολόφους».
– Κι όλοι μαζί, έπειτα από συζήτηση, να συναποφασίσουν για τις κατασκευές που θα αναδείξουν τα αναψυκτήρια και το πανέμορφο φυσικό τοπίο της ακτής, που είναι από τις πιο πολυσύχναστες, ίσως η πιο πολυσύχναστη, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
– Εφόσον κάποιοι μισθωτές διαφωνήσουν, τότε μπορεί η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε κάθε νόμιμο μέσο για να διαφυλάξει τη νομιμότητα, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επαγγελματιών που λειτουργούν τα αναψυκτήρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.