Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2019, με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να επανεξετάσουν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την πιθανή εγκατάσταση νέων προσφύγων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Μετά την ενημέρωση από την πλευρά του δημάρχου, αναφέρει δελτίο Τύπου, για τις τελευταίες εξελίξεις και τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης, στην οποία θα γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Καβάλα θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά όπλα που έχει στη φαρέτρα της, για να αποτραπεί η φημολογούμενη έλευση επιπλέον προσφύγων και αφετέρου, θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους αντιδρά η τοπική κοινωνία στον πρόχειρο σχεδιασμό των κυβερνήσεων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου επεσήμαναν ότι, η άρνηση των Καβαλιωτών στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων, δεν είναι πράξη που στρέφεται κατά όσων προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες ζώνες, ή να αποφύγουν τη σκληρή στάση των καθεστώτων. Έχει σχέση, με τη συστηματική απαξίωση των πολιτικών και όχι μόνο παραγόντων της Καβάλας και με την αδιέξοδη προσέγγιση του απεγκλωβισμού των προσφύγων από τα νησιά της χώρας.

Η επιχειρηματολογία των φορέων της Καβάλας, καθώς και η διαχρονική απαίτηση να καταβληθεί στον Δήμο το χρηματικό ποσό που διέθεσε το 2016, για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος των μεταναστών και προσφύγων, θα παρουσιαστούν και στον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο, με τον οποίο θα επιδιώξει να συναντηθεί ο Θ. Μουριάδης το προσεχές διάστημα. Από τις αποφάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου διαφοροποιήθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος,  ο οποίος ζήτησε να προηγηθεί οποιασδήποτε ενέργειας από τους φορείς της πόλης, αναλυτική ενημέρωση από την Πολεοδομία Καβάλας και κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για το προσφυγικό από την πλευρά του δημάρχου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.