• Ο Makis καλεί τη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας να καταρτίσει σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών από νέα κρούσματα κορονοϊού. Ο Δήμος, καρντάσι Makis, δεν είναι ούτε το Υπουργείο Υγείας, ούτε ο Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), ούτε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.
  • Τι πρέπει, δηλαδή, να κάνει ο Δήμος Καβάλας, αν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα, ή περισσότερα κρούσματα, κορονοϊού την τουριστική περίοδο; Μήπως, να έχει έτοιμο χώρο, για να μπούνε σε καραντίνα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα;
  • Για τη διαχείριση της πανδημίας αρμόδιοι είναι οι ειδικοί. Κυρίως ο Ε.Ο.Δ.Υ., που έχει σχέδιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων και υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Επίσης, πως θα παρέμβει η δημοτική Αρχή, για να αποτρέψει δυσφημιστικές ενέργειες, όπως αυτή σε βάρος της Θάσου, την οποία κατέταξαν, δημοσιεύματα, σε κάποια κατηγορία «υψηλής επικινδυνότητας»; Μπορεί ο Δήμος Καβάλας να προλαμβάνει δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης, ή να ασκεί έλεγχο στο περιεχόμενο τους; Κι ο δήμαρχος Θάσου, πως αντέδρασε στη δυσφημιστική ενέργεια σε βάρος του νησιού; Δεν έπρεπε να ασκήσει δίωξη κατά των Μέσων Ενημέρωσης που δυσφήμησαν (τουριστικά) τη Θάσο; Εκείνος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό τουρισμού (αν δεν κάνω λάθος).
  • Όσον αφορά την κανονική λειτουργία των μεθοριακών σταθμών στην Εξοχή, στο Νυμφαίο και στο Ορμένιο, μπορεί να κάνει παρέμβαση ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προς την κεντρική διοίκηση, αφού είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την περιοχή και όχι μόνο τον τομέα του (οδικού) τουρισμού.
  • Από τα αιτήματα του Makis, αυτό που αφορά την δημοτική Αρχή, είναι η υλοποίηση των μέτρων στήριξης προς τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου. Τα οποία πιστεύω ότι θα υλοποιήσει. Εδώ, Makis καρντάσι, η κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει όλες τις εξαγγελίες για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, περιμένεις από τον Δήμο Καβάλας να το κάνει αμέσως; Οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να περάσουν από έλεγχο (νομιμότητας) και να εγκριθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Κάνε υπομονή…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.