«Οι καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και την περιοχή Nevsky της Αγίας Πετρούπολης, επιβεβαιώθηκαν, για μία ακόμα φορά και ενισχύθηκαν περισσότερο, μέσα από τρία νέα σύμφωνα συνεργασίας που υπεγράφησαν από μέλη της Καβαλιώτικης αποστολής που ταξίδεψαν στη Ρωσία μέσα στον Ιούλιο, μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε στον Δήμο Καβάλας ο Δήμος Nevsky Αγίας Πετρούπολης, σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο σπίτι», αναφέρει δελτίο Τύπου και συνεχίζει: «Ειδικότερα, υπογράφηκαν δύο σύμφωνα συνεργασίας, που αφορούν τον τομέα του πολιτισμού, ένα μεταξύ της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας και του κρατικού ενιαίου συστήματος βιβλιοθηκών «Daniil Granina» κι ένα μεταξύ του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και του κρατικού ιδρύματος συμπληρωματικής εκπαίδευσης «Οίκος παιδικής δημιουργίας της δεξιάς όχθης» της περιοχής Nevsky.

Επίσης, υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας και του δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος σχολείου μέσης εκπαίδευσης αρ. 639, με εμβάθυνση στις ξένες γλώσσες της περιοχής Nevsky. Η αποστολή του Δήμου Καβάλας έτυχε θερμότατης υποδοχής και φιλοξενίας από τις τοπικές αρχές, ξεναγήθηκε σε σημαντικά αξιοθέατα της ιστορικής πόλης και ήρθε σε επαφή με τον ρωσικό πολιτισμό.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και απέσπασαν θερμότατο χειροκρότημα, παρουσιάζοντας οργανικά κομμάτια και τραγούδια των συνθετών, Μάρκου Βαμβακάρη και Βασίλη Τσιτσάνη, εξαίσια δείγματα της τεχνοτροπίας του ρεμπέτικου και της εποχής του, τιμώντας το ρεμπέτικο που πρόσφατα εγγράφτηκε στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO. Οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, επίσης, σε αγώνα καλαθοσφαίρισης με ομάδα της περιοχής Nevsky, αναδείχθηκαν νικητές με μεγάλη διαφορά πόντων. Ο ενθουσιασμός των μαθητών και όλης της ελληνικής αποστολής ήταν μεγάλος, ενώ στο τέλος του αγώνα, ο διοικητής της περιοχής Nevsky απένειμε το κύπελλο στους μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας και μετάλλια σε όλους τους αγωνιζόμενους».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.