Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.), σύμφωνα με το καταστατικό του, προκήρυξε για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 μία υποτροφία, για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Ο καπνός στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Κοινωνικές, οικονομικές και πολεοδομικές επιπτώσεις και τάσεις στο αστικό περιβάλλον», σε πανεπιστημιακό ίδρυμα της ημεδαπής, ή της αλλοδαπής, χρηματοδοτούμενη αποκλειστικά από τον Δήμο Καβάλας (με απόφαση δημοτικού συμβουλίου Καβάλας).

Στην προκήρυξη ανταποκρίθηκαν τρεις (3) υποψήφιοι, που κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για την αξιολόγηση των προσόντων και των προτάσεων των υποψηφίων συστάθηκε πενταμελής επιτροπή υποτροφιών, αποτελούμενη από: τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πασχάλη Αρβανιτίδη, την καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και αντιπρύτανη, Ζωή Γαβριηλίδου, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μιχάλη Ζουμπουλάκη, τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δημήτρη Μέλισσα και την δικηγόρο, Μαρία Μυλωνά.

Η επιτροπή συνεδρίασε διαδικτυακά την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και, αφού έλαβε υπόψη τους όρους της προκήρυξης, εξέτασε τα δικαιολογητικά και τις προτάσεις των υποψήφιων και, έπειτα από ενδελεχή ανταλλαγή απόψεων, εισηγήθηκε ομόφωνα προς το διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου την σειρά κατάταξης των υποψήφιων, με βάση την συνάφεια των σπουδών, την πληρότητα της πρότασης, την προηγούμενη συναφή ερευνητική εμπειρία και τον βαθμό πτυχίου. Κατόπιν των ανωτέρω, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την χορήγηση της υποτροφίας στην υποψήφια, Αικατερίνη Κουβέλη, σύμφωνα με την σχετική ως άνω εισήγηση της επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.