-Ο Δήμος Καβάλας, διάβασα, θα λάβει (νέα) έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κεντρική διοίκηση, για να αντιμετωπίσει το υψηλό ενεργειακό κόστος. Τα χρήματα που θα πάρει είναι γύρω στις 550.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος πλήρωσε στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, γύρω στο 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, καρντάσια, αν για τους έξι πρώτους μήνες του 2022 πλήρωσε 1,250 εκ. ευρώ, τα 550 χιλιάρικα σε πόσο διάστημα αντιστοιχούν;

-Η απορία μου, ωστόσο, είναι, γιατί ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Προμούσας, δήλωσε ότι τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη είναι μειωμένα. Πως συνδέεται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με τα δημοτικά τέλη; Αν ο Δήμος Καβάλας είχε περισσότερα έσοδα από τα δημοτικά τέλη, θα πλήρωνε φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα; Τα δημοτικά τέλη καταβάλλονται, από τους δημότες, για τις υπηρεσίες που προσφέρει σ’ αυτούς ο Δήμος. Δεν καταβάλλονται, για να πληρώνει ο Δήμος τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

-Ειλικρινά, αν μπορεί να μου λύσει κάποιος την απορία, περιμένω μία λογική εξήγηση. Από κει και πέρα, θεωρώ την απόφαση να μειωθούν τα δημοτικά τέλη ορθή. Εάν στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ήταν αυξημένα τα δημοτικά τέλη και στο «καπάκι» ερχόταν η ρήτρα αναπροσαρμογής, το καρντάσι ο Ντίνος Κλειτσιώτης, θα χρειαζόταν να δεσμεύσει αρκετές κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για να περιθάλψει τους συμπολίτες με εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια!

-Μια και ανέφερα τον Ντίνο, θα μιμηθεί το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, που ψήφισε (ομόφωνα) να σταλεί επιστολή προς το «σκληρό αγόρι», τον Θανασάκη Πλεύρη, για να λήξει η τιμωρία των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας; Δεν χρειάζεται, Ντίνο μου, να στείλεις προσωπική επιστολή στον υπουργό υγείας. Μπορείς να συνυπογράψεις την επιστολή του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.