Ο Δήμος Καβάλας θέλει να «ξεφορτωθεί» τα γυμναστήρια και τα γήπεδα

0

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα λήξει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος (2013-2014) και συγχρόνως η ισχύς των αδειών λειτουργίας των δημοτικών γυμναστηρίων και γηπέδων. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διεμήνυσε στα αθλητικά σωματεία, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διεξαγωγή παιχνιδιών των επίσημων εθνικών διοργανώσεων, σε γυμναστήρια και γήπεδα που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας.

Μπορεί να υπάρχουν μπροστά έξι-επτά μήνες, έως την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο δεν φαίνεται ότι οι Δήμοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και τη βούληση να κάνουν τις παρεμβάσεις που ζητούνται από το νομικό πλαίσιο, ώστε να δοθούν άδειες λειτουργίας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους.

Στο Δήμο Καβάλας, όπως πληροφορηθήκαμε από εκπρόσωπο αθλητικού σωματείου, η δημοτική αρχή προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» τα γυμναστήρια και τα γήπεδα, παραχωρώντας τη χρήση, τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και τη δαπάνη των εργασιών για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας στους συλλόγους. Ζητώντας, μάλιστα, να καταβάλλουν και «ενοίκιο»!

Το ερχόμενο φθινόπωρο, λοιπόν, αναμένεται να ζήσουμε μία τραγελαφική κατάσταση. «Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι», που λένε. Κάποια αθλητικά σωματεία ίσως αναγκαστούν να δηλώσουν ως έδρα το γήπεδο, ή το γυμναστήριο, μιας άλλης πόλης. Ήδη, στην Καβάλα αγωνίζεται η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Π.Α.Ο.Κ., αφού το «Ποσειδώνειο» κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης δεν εξασφάλισε άδεια λειτουργίας.

Το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και σύλλογοι της Καβάλας, αφού οι μόνες αθλητικές εγκαταστάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις διεξαγωγής επίσημων παιχνιδιών, είναι το κλειστό κολυμβητήριο και το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», στο οποίο πρέπει να γίνουν μερικές ακόμα παρεμβάσεις.

Βεβαίως, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται στο μεσοδιάστημα, ή λίγο καιρό πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, να βρεθεί κάποιο «παράθυρο» και να δοθεί νέα παράταση στην ισχύ των παλιών αδειών λειτουργίας.

Πρακτικά, οι Δήμοι αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τις απαραίτητες εργασίες. Το ίδιο ισχύει και για τα αθλητικά σωματεία, τα οποία δίνουν αγώνα να επιβιώσουν τα τελευταία χρόνια, αφού οι επιχορηγήσεις από το κράτος (Ομοσπονδίες) και την τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμους), είτε περικόπηκαν σημαντικά, είτε καταργήθηκαν. Έτσι, η μοναδική πηγή εσόδων τους, είναι οι συνδρομές που παίρνουν από τα μέλη τους και κάποιες χορηγίες.

Ελπίζουμε οι επόμενες διοικήσεις των Δήμων, να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα και να βρούνε τη λύση, πριν αρχίσει η αγωνιστική περίοδος 2014-2015.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.