• Η κορυφαία κολυμβητήρια στον κόσμο, αποκαλούμενη iron lady, Κατίνκα Χόζου, ήταν η μεγάλη «ατραξιόν» της προηγούμενης διοργάνωσης «Απόστολος Παύλος» στην Καβάλα. «Η Κατίνκα έμεινε κατενθουσιασμένη και ήθελε να έρθει ξανά στην Καβάλα, αλλά προτίμησε έναν άλλο αγώνα που διοργάνωσε η παγκόσμια κολυμβητική ομοσπονδία», είπε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας, όταν ρωτήθηκε εάν στον φετινό αγώνα θα συμμετέχει κάποιο «μεγάλο όνομα».
  • Από την άλλη πλευρά, ο Πέτρος Χαϊνάς, εκπρόσωπος του νεοσύστατου σωματείου «Ναυταθλητικός Όμιλος Καβάλας-Αργοναύτες», εξέφρασε το παράπονο ότι τους αγώνες αυτούς, δεν πηγαίνουν να παρακολουθήσουν οι Καβαλιώτες φίλαθλοι, αλλά ούτε στηρίζουν οι ντόπιοι επαγγελματίες. Επειδή στην Καβάλα μερικοί έμαθαν μόνο και συνεχίζουν να μεμψιμοιρούν, θέλουμε να καταθέσουμε τις ακόλουθες σκέψεις μας.
  • Επειδή οι διοργανωτές του αγώνα «Απόστολος Παύλος» έχουν τη φιλοδοξία να κάνουν μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου, αυτή η διοργάνωση πρέπει να προσελκύει αθλητές και αθλήτριες ανάλογου επιπέδου. Η Κατίνκα Χόζου ήρθε πέρσι στην Καβάλα για τον σκοπό αυτό. Δηλαδή, για να αποτελέσει τον «κράχτη» τις διοργάνωσης, που θα φέρει κι άλλους μεγάλους αθλητές και κόσμο στους αγώνες. Φέτος, όπως ομολόγησε ο εκπρόσωπος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να φέρουν τους μεγάλους αθλητές που είχαν στόχο, διότι αυτοί προτίμησαν να πάνε σε άλλο διεθνές τουρνουά.
  • Από τη συνέντευξη Τύπου καταλάβαμε ότι, η Κ.Ο.Ε. θέλει, αλλά ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί! Οι 20.000 ευρώ που δίνει ο Δήμος Καβάλας, δεν αρκούν ούτε για να γίνει παγκόσμιας εμβέλειας, ούτε για να μακροημερεύσει ο αγώνας «Απόστολος Παύλος». Χωρίς την τεχνογνωσία της Κ.Ο.Ε., δεν θα γινόταν ο συγκεκριμένος αγώνας. Οι τοπικοί ναυταθλητικοί σύλλογοι προσφέρουν σημαντικό εθελοντικό έργο, αλλά ούτε κι αυτοί μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό και οργανωτικό βάρος της διοργάνωσης.
  • Τα πράγματα είναι απλά. Εάν ο Δήμος Καβάλας θέλει να αναλάβει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως ο αγώνας «Απόστολος Παύλος» και να κάνει την Καβάλα προορισμό στον αθλητικό τουρισμού, πρέπει να «βάλει στο παιχνίδι» τους επαγγελματίες και τον κόσμο. Με μία τυπική συνέντευξη Τύπου, δεν μπορεί να διαφημιστεί και να «αγκαλιαστεί» ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.
  • Ας έρθουμε στο δια ταύτα. Η Κ.Ο.Ε. μπορούσε να φέρει τρία-τέσσερα μεγάλα ονόματα στον κολυμβητικό αγώνα «Απόστολος Παύλος». Ο Δήμος Καβάλας έπρεπε να αναλάβει το κόστος της διαμονής τους στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής τους, σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες. Θεωρούμε ότι οι πεντακόσιοι αθλητές και αθλήτριες με τους συνοδούς τους, είναι μία σημαντική οικονομική ευκαιρία, στην καρδιά του χειμώνα, για τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα εμπορικά καταστήματα. Μπορούν, επομένως, οι ξενοδόχοι να κάνουν προσφορά τη διαμονή και οι εστιάτορες μερικά γεύματα, αντίστοιχα, στα πρωτοκλασάτα ονόματα.
  • Όσον αφορά τον κόσμο, είναι επιτυχία να παρακολουθήσουν τους αγώνες, πρωτίστως, οι άνθρωποι που ασχολούνται με το άθλημα της κολύμβησης. Πέρσι, σύλλογοι της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. ναύλωσαν λεωφορεία, για να έρθουν στην Καβάλα, προκειμένου οι αθλητές και οι αθλήτριες τους, κυρίως των μικρών ηλικιών, να δούνε από κοντά την Κατίνκα Χόζου. Εμείς θέλουμε το δημοτικό κολυμβητήριο να γεμίσει από παιδιά, γονείς, προπονητές και παράγοντες που αγαπούν την κολύμβηση. Ο απλός φίλαθλος, επίσης, θα έρθει στο κολυμβητήριο από την «περιέργεια» να δει τους μεγάλους αθλητές. Κι αν του αρέσει το θέαμα που θα δει, θα πάει και τα επόμενα έτη. Η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, λοιπόν, πρέπει να δείξει εμπράκτως ότι θέλει μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην πόλη. Όχι, όμως, με 20.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.