• Διαβάζοντας την ανακοίνωση των βουλευτών Νομού Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για την παραχώρηση έκτασης στη Δημοτική Ενότητα Πιερέων του Δήμου Παγγαίου, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Παγγαίου να κατασκευάσει σταθμό βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων, δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τη σύγκριση με τον Δήμο Καβάλας, όσον αφορά την αντιμετώπιση που έχει από τους: Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργο Παπαφιλίππου.
  • Με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε, ότι τα προηγούμενα πέντε έτη, καμία από τις διεκδικήσεις του μητροπολιτικού Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, του Δήμου Καβάλας, δεν ικανοποιήθηκε με τη βοήθεια των τριών κυβερνητικών βουλευτών. Ούτε η παραχώρηση του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», ούτε η παραχώρηση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου, ούτε το ζήτημα του παλιού νοσοκομείου, ούτε αυτό της ακτής «Καλαμίτσα», ούτε καν η παραχώρηση των έντεκα στεμμάτων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης!
  • Με παρεμβάσεις των κυβερνητικών βουλευτών, ωστόσο, ο Δήμος Παγγαίου εξασφάλισε (αμέσως) τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης και τώρα την έκταση στη Δ.Ε. Πιερέων για τον βιολογικό καθαρισμό. Και μη πείτε, ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου είναι ικανότερη από αυτή του Δήμου Καβάλας. Η δουλειά που έγινε από τη δήμαρχο Καβάλας και τους συνεργάτες της και τα συνεχόμενα ταξίδια στην Αθήνα, για επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων και των φορέων του δημοσίου τομέα, δεν συγκρίνεται με τον Δήμο Παγγαίου.
  • Ότι έχει πετύχει ο Δήμος Καβάλας τα τελευταία πέντε έτη, το πέτυχε, στην κυριολεξία, με «το σπαθί του». Χωρίς καμία στήριξη των κυβερνητικών βουλευτών, την οποία παρείχαν στις διοικήσεις των άλλων Δήμων της Π.Ε. Καβάλας. Τελευταίο παράδειγμα, είναι η ακύρωση της απόφασης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, με την οποία αποχαρακτηρίστηκε μία έκταση 168 στρεμμάτων στα όρια του σχεδίου πόλεως, που χαρακτηρίστηκε αναδασωτέα. Για να μη θυμίσουμε το μπλοκάρισμα του σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, την αποζημίωση που κέρδισε η «Δημωφέλεια», από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και κατ’ επέκταση από το ελληνικό δημόσιο, για την απαλλοτριωμένη δημοτική έκταση με σκοπό την επέκταση του κρηπιδώματος στο λιμάνι «Φίλιππος Β». Αυτές και άλλες διεκδικήσεις, αποτελούν «παράσημα» για τη δημοτική αρχή και βεβαίως για τους νομικούς συμβούλους του Δήμου Καβάλας.
  • Μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα είχε προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας μέσα στην πενταετία αυτή, αν η κυβέρνηση ικανοποιούσε τα παραπάνω αιτήματα, όπως θα κάνει, επίσης, με το αίτημα της πρυτανικής αρχής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την παραχώρηση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, προκειμένου να στεγαστεί η Πρυτανεία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Ο Δήμος Καβάλας, μάλιστα, προσφέρθηκε να ανακαινίσει το εμβληματικό κτίριο με δική του δαπάνη, ώστε να «δελεάσει» την κυβέρνηση να το παραχωρήσει στο λαό της Καβάλας. Οι κυβερνώντες αρνήθηκαν πεισματικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.