Η αντοχή του Δήμου και της κοινωνίας της Καβάλας έχει σχεδόν εξαντληθεί, ωστόσο δεν υπάρχει καμία οικονομική βοήθεια από την κεντρική διοίκηση και ενημέρωση για το μείζον ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών. «Ο Δήμος Καβάλας δεν είναι η Deutsche Bank», είπε, χαρακτηριστικά, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 6 Απριλίου 2016, δηλώνοντας, με τη φράση αυτή, πως το ταμείο, αλλά και ο μηχανισμός, του Δήμου Καβάλας έφτασαν στο όριο τους. Η δήμαρχος παραδέχτηκε ότι αφελώς πίστεψε τις διαβεβαιώσεις, ότι ο Δήμος Καβάλας θα λάβει πίσω τα χρήματα που έχει δαπανήσει τις σαράντα και πλέον ημέρες φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης». «Ελπίζω, περιμένω και αντέχω, για να έρθουν τα χρήματα. Αλλά, έως σήμερα δεν είδαμε τίποτα. Μόνο η Π.Ε.Δ. (σ.σ. Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) μου έδωσε «ζεστό» χρήμα», ανέφερε και ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, ότι υπέγραψε νέα σύμβαση με το Επιμελητήριο Καβάλας, για την παράταση της χρήσης του εκθεσιακού κέντρου έως τις 11 Απριλίου 2016. Μετά την ημερομηνία αυτή, όπως είπε, ο ελληνικός στρατός θα αναλάβει το κόστος σίτισης των φιλοξενούμενων προσφύγων, ενώ δήλωσε ότι: «Θα κάνουμε υπομονή μία εβδομάδα και μετά θα γίνει μεγάλη φασαρία».

Προηγουμένως, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε, κατά πλειοψηφία, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2016, για την ενίσχυση του κωδικού που αφορά τις προμήθειες για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών. Οι δαπάνες που έγιναν στο διάστημα των σαράντα ημερών, ανέρχονται στις τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και μίλησαν, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άγγελος Τσατσούλης. Περισσότερα σε επόμενο ρεπορτάζ του «Κ.Τ.».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.