Τις προηγούμενες ημέρες, αναφέρει δελτίο Τύπου, έγινε γνωστό ότι, με εισαγγελική εντολή, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της ΕΤ.Α.Δ., κατασχέθηκαν ομπρέλες, καρέκλες και ξαπλώστρες ιδιωτών στην ακτή της Καλαμίτσας, οι οποίοι δεν είχαν σχετική άδεια, για την έκδοση της οποίας ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ έχει ο Δήμος Καβάλας. Το δελτίο Τύπου συνεχίζει ως εξής: «Ορισμένοι δημότες μας, που δεν εξυπηρετούνται πια, απευθύνονται στον Δήμο Καβάλας διαμαρτυρόμενοι και ρωτούν γιατί υπήρξε μία τέτοια πρωτοβουλία και από ποιον. Γίνεται γνωστό, ότι ο Δήμος Καβάλας, δεν έχει στην αρμοδιότητά του την εκμετάλλευση της ακτής και ως εκ τούτου, δεν έχει καμία ευθύνη για ότι συμβαίνει στην ακτή. Η μόνη εμπλοκή του Δήμου Καβάλας στην υπόθεση, είναι ότι βοήθησε με την παραχώρηση δημοτικής αποθήκης, προκειμένου να αποθηκευτούν τα κατασχεθέντα και κατ’ ουσία να προστατέψει τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρηματιών.

Ωστόσο, ο Δήμος, χωρίς, επαναλαμβάνουμε, να έχει οποιαδήποτε νομική σχέση με την ακτή, είναι αυτός που τη φροντίζει χάριν της εξυπηρέτησης των λουομένων, με παρεμβάσεις στο διασκορπισμό της συσσωρευμένης άμμου από την ανατολική πλευρά της ακτής, η οποία συσσωρεύεται λόγω των νοτιάδων του χειμώνα, με τη φροντίδα των εγκαταστάσεων, που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των λουόμενων, όπως των αποδυτηρίων, την τοποθέτηση ομπρελών, την τοποθέτηση ναυαγοσωστών κλπ.

Τέλος, ο Δήμος δεν έχει κανένα έσοδο από τις δραστηριότητες των επαγγελματιών της ακτής και δεν γνωρίζει καν, αν εισπράττονται και από ποιον τα αντίστοιχα μισθώματα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.