Ο Δήμος Θάσου και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), ανακοινώνουν τη συνεργασία με την Στέλλα Φουρναράκη (φωτογραφία), η οποία αναλαμβάνει καλλιτεχνική συνεργάτιδα και συντονίστρια στην παιδική θεατρική σκηνή. Η Στ. Φουρναράκη γεννήθηκε και κατοικεί στην Καβάλα. Το 2002 ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό «σανίδι» κι από τότε δεν κατέβηκε. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας την περίοδο 2011-2013, είναι πρόεδρος της Ομάδας Δράσης «ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ», από το 2009 έως και σήμερα και πρόεδρος του «ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», από το 2011 έως και σήμερα.

Παρακολούθησε όλα τα σεμινάρια σχετικά με το θέατρο που έγιναν στην Περιφέρεια μας και όχι μόνο, αρκετά από τα οποία οργάνωσε η ίδια ως πρόεδρος του «Θεάτρου Των Πολιτών». Οργανώνει και συμμετέχει από το 2015 στη θεατρική κατασκήνωση για ηθοποιούς στη Θάσο, με εισηγητές επαγγελματίες θεατρολόγους και σκηνοθέτες και με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα.

Από το 2013 έως και σήμερα εργάζεται, ανελλιπώς, με θεατρικές ομάδες παιδιών σε δημοτικά σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους κι έχει σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις για παιδιά. Όλα αυτά τα χρόνια, ανέβασε πολλές θεατρικές παραστάσεις ενηλίκων με μεγάλη επιτυχία. Δούλεψε 4 χρόνια με παιδιά με ιδιαιτερότητες, προσεγγίζοντας μαζί τους τον κόσμο του θεάτρου και της θεατρικής πράξης. Είδε θαύματα να συμβαίνουν σε ανθρώπους μέσα από την ενασχόληση τους με το θέατρο και χαίρεται που βάζει κι αυτή ένα μικρό λιθαράκι σ’ αυτό. Είναι σπουδάστρια του τμήματος υποκριτικής θεάτρου και κινηματογράφου στο δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Καβάλας.

Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εμείς, ως νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου, με τις ενέργειές μας, όχι μόνο δεν σβήσαμε τα φώτα της ράμπας της θεατρικής σκηνής, όπως βιάστηκαν κάποιοι να μας προσάψουν, αλλά για πρώτη φορά δημιουργήσαμε θεατρική παιδική σκηνή στη Θάσο».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.