Η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και ο Δήμος Θάσου, με σεβασμό στους κατοίκους του νησιού και στους επισκέπτες, σχεδίασε και προγραμμάτισε για το καλοκαίρι του 2020, σε διάφορους οικισμούς, πλήθος ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων, αναφέρει δελτίο Τύπου, αρκετές από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν. «Ευελπιστούμε ότι, όλη αυτή η εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, που αναστάτωσε τις ζωές μας και ανακόπτει, προσωρινά, την ειλικρινή μας προσπάθεια για ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων στη Θάσο, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Το «φεστιβάλ τεχνών» περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά, νέους και ενήλικες, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη των ιδιαίτερων τόπων και μνημείων του νησιού, με την έναρξη μιας σειράς δράσεων με τίτλο: «Οι τόποι μιλούν». Επίσης, αρχίζει μία συστηματική προσπάθεια ανάδειξης των καλλιτεχνών του νησιού, αλλά και νέων δημιουργών απ’ όλη τη χώρα. Η Θάσος είναι η πατρίδα του Πολύγνωτου, ιδρυτή της σύγχρονης ζωγραφικής. Είναι ο τόπος που «φιλοξενεί» τα πρώτα υπόγεια ορυχεία οριζόντιας εξόρυξης στην Ευρώπη, έχει ένα από τα ομορφότερα αρχαία θέατρα, καθώς κι ένα σπουδαίο γεωμεταλλευτικό συγκρότημα με μοναδικά κτίρια. Είναι ένας προορισμός με μία αναρίθμητη σειρά ιστορικών μνημείων και χώρους μοναδικού φυσικού κάλλους. Το νησί της Θάσου μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο βήμα πολιτιστικής δημιουργίας και καλλιτεχνικού διαλόγου. Με γνώμονα την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σεβασμό στις τέχνες και στον πολιτισμό, καταρτίσαμε το ακόλουθο πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θάσου, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί αναλόγως των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού», αναφέρει το δελτίο Τύπου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, Λιμένας-Καλογερικό

Έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Αντώνη Πασβάντη με τίτλο: «Sombre Caste». Διάρκεια έκθεσης 24-25-26-27-28-29-30-31 Ιουλίου 2020. Ώρες λειτουργίας: 20:00-23:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Καλοκαιρινό τουρνουά σκάκι Θάσου παίδων-εφήβων. Διαδικτυακό και ανοιχτό σε συμμετοχές. Ώρα έναρξης 10:30π.μ. Απαιτείται εγγραφή στον σύνδεσμο Thassos Summer Tournament 2 Arena: Standard 5+3 rated #fhaMtOCY.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Διαδικτυακή-Διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου. Καλαϊτζίδης Ιορδάνης (εμψυχωτής), Λασκαρίδου Ελευθερία (νηπιαγωγός). Ώρα έναρξης 11:00π.μ. Σύνδεσμος εισόδου: https://us04web.zoom.us/j/79117201504?pwd=YVcyNEwyYURydHlLNFIwbkVnVGxIQT09 to start or join a scheduled Zoom meeting. Κωδικός εισόδου: tzitzikas

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Διαδικτυακές δράσεις για παιδιά: θεατρικό εργαστήρι από την Στέλλα Φουρναράκη.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, αύλειος χώρος αρχαιολογικού μουσείου Θάσου

«Μουσικός πολιτισμός» (κεντρική εκδήλωση). Μουσική εκδήλωση από την νεανική και μικτή χορωδία του Δήμου Θάσου. Διασκευή-διδασκαλία: Πελαγία Αναγνωστάκη. Διεύθυνση: Αργυρώ Παπαλάσκαρη. Ώρα έναρξης 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, Καλογερικό Λιμένας

Έκθεση εικαστικών της Ειρήνης Μητσιλέγκα και του Ελευθέριου Φασουλά. Ώρες λειτουργίας: 20:00-23:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Έναρξη διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: «Θάσος, φως και χρώματα». Λήξη Κυριακή 30 Αυγούστου 2020.

ΤΡΙΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, αρχαιολογικός χώρος Αλυκής

«Η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου», θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε. και τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, Καλογερικό Λιμένας

Έκθεση έργων Θασίων δημιουργών. Οι εκθέσεις αρχίζουν με τον διακεκριμένο γλύπτη, Κώστα Λόβουλο και την ζωγράφο, Αλεξάνδρα Γεωργακούδη. Ώρες λειτουργίας: 20:00-23:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, Καλλιράχη-πλατεία

«Παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Θάσου». Παρουσίαση και συζήτηση, με σκοπό την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του νησιού, με την αρχιτέκτονα και μουσειολόγο, Τέση Βαλαβανίδου. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, Καλογερικό Λιμένας

Παρουσίαση και συζήτηση με τον Γιώργο Κατσάγγελο, καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. με θέμα: «Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της φωτογραφίας/Μία προσωπική ανάγνωση». Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, Ταρσανάς Σκάλα Ποταμιάς

«Ο γλύπτης Πολύγνωτος Βαγής». Παρουσίαση και συζήτηση, από την αρχαιολόγο, Ελισάβετ Τοπούζη. Ώρα 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, καφέ «Πλάτανος» στον Λιμένα

Η μουσική ομάδα του ΓΕ.Λ. Λιμένα συμμετέχει στο φεστιβάλ παίζοντας τις μουσικές της. Ώρα 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, Αποθήκες Μεταλλείων

«Όρνιθες», του Αριστοφάνη. Θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική σκηνή Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου, σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη. Ώρα έναρξης 20:30. Γενική είσοδος 4€.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, Καλογερικό Λιμένας

Ημερίδα με τίτλο: «Οι τόποι μιλούν»

«Προϊστορικός οικισμός στη Σκάλα Σωτήρος», παρουσίαση από την αρχαιολόγο, Δημητρία Μαλαμίδου.

«Η γεωμεταλλευτική ιστορία της Θάσου», παρουσίαση από τον γεωλόγο, Μάρκο Βαξεβανόπουλο.

«Η Θάσος τότε και τώρα. Ένα νοσταλγικό ταξίδι στον χρόνο», τηλεοπτική παρουσίαση από τον ιστορικό, Θανάση Διαλεκτόπουλο. Ώρα έναρξης 10π.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ημερίδα με τίτλο: «Οι τόποι μιλούν»

«Το μεταλλευτικό συγκρότημα της Θάσου, παρελθόν και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης», ομιλία της καθηγήτριας του Δ.Π.Θ., αρχιτέκτονα, Αικατερίνης Ριτζούλη.

«Το Κάστρο και η αρχιτεκτονική του», ομιλία της αρχιτέκτονα, Σαπφούς Αγγελούδη.

«Προϊστορικές θέσεις Καστρί Θεολόγου και Άγιος Αντώνιος Ποτού», παρουσίαση από τον αρχαιολόγο, Στρατή Παπαδόπουλο, διαδικτυακή παρουσίαση από την αρχαιολόγο, Ελένη Κυριώτη.

«Ο γλύπτης της Θάσου, Κώστας Λόβουλος, συναντά τον Konstantin Brancusi», Πνευματικό Κέντρο Μεταμορφώσεως Σωτήρος. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, «θεατράκι Θεαγένη» Λιμένας

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη, θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική σκηνή Λιμένα, σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη. Ώρα έναρξης 20:30. Γενική είσοδος 4€.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28, ΣΑΒΒΑΤΟ 29, ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού, από την Στέλλα Φουρναράκη. Δημοτικό Camping Χρυσής Αμμουδιάς. Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 20 Αυγούστου 2020. Συμμετοχή δωρεάν.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020, Καλογερικό Λιμένας

Έκθεση των φωτογραφιών που διαγωνίστηκαν στο φεστιβάλ με θέμα: «Θάσος, φως και χρώματα», καθώς και βράβευση των φωτογραφιών που θα ξεχωρίσει η κριτική επιτροπή. Στην ίδια έκθεση θα βραβευτούν και οι τρεις φωτογραφίες που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό με θέμα: «Φωτογραφίζω από το σπίτι μου ότι αγαπώ, για να θυμάμαι ότι μ’ έκανε ποιο δυνατό», που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2020.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Χαιρετισμός από τον δήμαρχο, Ελευθέριο Κυριακίδη και τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., Γεώργιο Κουτσουμανή, απολογισμός φεστιβάλ. Ώρα έναρξης 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.