Τη βασιλόπιτά τους έκοψαν το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020, τα παιδιά και το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ) του Δήμου Καβάλας, που διαχειρίζεται η κοινωφελής επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης, πολλοί γονείς των εκπαιδευόμενων και εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Συλλόγου ατόμων με αναπηρίες.

Ο δήμαρχος εξήρε το προσωπικό της δομής, για το έργο που επιτελεί και κάλεσε τα παιδιά να οργανώσουν ένα αποκριάτικο πάρτι, στο οποίο υποσχέθηκε να παραστεί. Δήλωσε, επίσης, ότι θα είναι κοντά στα παιδιά και στη δομή, θα τα επισκέπτεται συχνά και ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, με στόχο να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» είπε ότι: «Στόχος μας είναι, να κοινωνικοποιηθούν, να αναπτυχθούν ομαλά και να καταρτιστούν επαγγελματικά οι ωφελούμενοι, ώστε να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία με αποτελεσματικό τρόπο. Το εξειδικευμένο προσωπικό κάνει το καλύτερο καθημερινά, ώστε τα παιδιά να αισθάνονται ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Στους γονείς αξίζει ένα τεράστιο μπράβο για την ψυχική δύναμη και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε, ως διοίκηση, πάντα δίπλα σας, προσπαθώντας για το καλύτερο για τα παιδιά σας».

Ο Μάκης Κρεμμύδας, πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ατόμων με αναπηρίες Νομού Καβάλας, χαιρέτησε την εκδήλωση και ζήτησε να δοθεί κάθε απαραίτητη υποστήριξη, για τη βελτίωση των συνθηκών της δομής. Ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, πατήρ Βασίλειος, ευλόγησε κι έκοψε τη βασιλόπιτα, ενώ ακολούθησε μία μικρή γιορτή για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό του κέντρου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.