Ο Δήμαρχος του σκανδάλου της υπεξαίρεσης από τη Σχολική Επιτροπή

0

Σε χθεσινό σχόλιο της εφημερίδας μας, αναρωτηθήκαμε πως θα θυμόμαστε μετά από μερικά χρόνια τον Κωστή Σιμιτσή ως Δήμαρχο και κακώς, σπεύσαμε να υιοθετήσουμε αυτό που δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ιωαννίδης «Κωστής Σιμιτσής, ο Δήμαρχος της ζάχαρης 1,7 ευρώ». Ζητάμε συγνώμη, αλλά εκείνη την ώρα δεν γνωρίζαμε τις εξελίξεις με το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης ποσού 80 με 100 χιλ. ευρώ, από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου. Μας κάνει εντύπωση, πως ο Δήμαρχος έμαθε για την περίπτωση αυτή, δυο μόλις μέρες πριν, ενώ εμείς, είχαμε ακούσει ακόμη από τα Χριστούγεννα και ξανά πριν από τις εκλογές ότι κάτι δεν πάει καλά με τις πληρωμές των καθαριστριών των σχολείων.

Πριν από τις εκλογές, αυτό που είχαμε ακούσει ήταν, ότι επειδή, είχαν καθυστερήσει να τις πληρώσουν τις καθαρίστριες επί τρεις-τέσσερις μήνες, στις διαμαρτυρίες τους, τις συνέστησαν να μην μιλήσουν, γιατί θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου (από τη δουλειά τους). Αυτές οι διαμαρτυρίες, φαίνεται, πως δεν έφτασαν στα αυτιά του Δημάρχου, παρά μόνο την περασμένη Πέμπτη. Αναρωτιόμαστε, αν ο υπάλληλος που τελικά αποκάλυψε το «μυστικό» στον Δήμαρχο, όταν την Πέμπτη, αυτός του ζήτησε, όπως λέει, πλήρη απολογισμό με τα εξτρέ της τράπεζας, δεν είχε καταλάβει τίποτα πιο πριν. Κανονικά, θα έπρεπε με τα εξτρέ της τράπεζας να έχει μαζί του και τα παραστατικά των εξόδων. Αφού δεν τα είχε, γιατί δεν μίλησε;

Δεν κατάλαβε από τις αναλήψεις στρόγγυλων χρηματικών ποσών ότι δεν πρόκειται για την πληρωμή της ΔΕΗ. Πιέστηκε μήπως κι αυτός ότι θα απολυθεί αν μιλήσει, δεδομένου ότι προέρχεται από τους πρώην σχολικούς φύλακες; Και κάτι ακόμη. Με ποια λογική, ένας μόνο άνθρωπος, χωρίς κανέναν έλεγχο, και με δική του μόνο απόφαση, (άσχετα αν μετά έπαιρνε συνολική τυπική έγκριση από την υπόλοιπη Σχολική Επιτροπή) είχε τη δυνατότητα να διαχειρίζεται με προσωπική του απόφαση, χρηματικό ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ δημοσίου χρήματος;;; Αυτό απαγορεύεται σαφώς, ακόμη και για τον Δήμαρχο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.