Τις προτάσεις έργων που κατέθεσε στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τους συνεργάτες του, κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο, δημοσιοποίησε ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Πρόκειται, καταρχάς, για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας-αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην Εγνατία οδό, με προϋπολογισμό 3.500.000€, που θα συμβάλλει στην ανακούφιση από τις πλημμύρες, της οδού Μαριού, της Ποντιάδος, της περιοχής Γυμνασίου και γενικότερα της Χρυσούπολης. Το έργο υποβλήθηκε για ένταξη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με επιστολή του περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ.

Επίσης, για το αντιπλημμυρικό έργο με σκοπό την εκτόνωση της λίμνης «Αλατζάγκιολα», με προϋπολογισμό 1.000.000€, για το έργο αποκατάστασης της υδραυλικής ανεπάρκειας του κεντρικού καναλιού αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Χρυσοχώρι, με προϋπολογισμό 500.000€, για την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, από τη Ζαρκαδιά μέχρι τη δεξαμενή του Ποντολιβάδου, με προϋπολογισμό 1.400.000€, για την ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης, με προϋπολογισμό 500.000€ και για την κατασκευή συμπληρωματικών αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Γραβούνας, με προϋπολογισμό 500.000€.

Επίσης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα κατασκευής καινούργιου λιμανιού, πλησίον του Καρνάγιου, στην Κεραμωτή, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση που υπάρχει τους θερινούς μήνες στο πορθμείο προς τη Θάσο. Τέλος, παρελήφθησαν και άρχισε η τοποθέτηση των πινακίδων, για την απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.