Η ολοκληρωμένη παρέμβαση στα τενάγη Φιλίππων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες των τελευταίων ετών και η δημιουργία ενός κτηνοτροφικού πάρκου στη δυτική πλευρά του Δήμου, ήταν δύο από τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, στη διάρκεια της συνάντησης τους τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος αγροτικού τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρος Παπαδόπουλος, έκαναν μία γενική περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον μεγαλύτερο τυρφώνα της Ευρώπης και ζήτησαν τη συνδρομή του κυβερνητικού στελέχους, για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων καθαρισμού των καναλιών και την αποκατάσταση των βασικών υποδομών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις γέφυρες και στη βελτίωση της βατότητας των αγροτικών δρόμων.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι, η εικόνα που εμφανίζουν τα τενάγη Φιλίππων απασχόλησε έντονα τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή την πιθανότητα χρηματοδότησης των παρεμβάσεων, που θα υποδείξει η σχετική μελέτη του Υπουργείου μεταφορών, υποδομών και δικτύων, ενώ συμφώνησε με την προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας κτηνοτροφικού πάρκου, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα εξετάσει το αίτημα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο δήμαρχος πρόσφερε στον υφυπουργό ένα αναμνηστικό δώρο με το λογότυπο του Δήμου Καβάλας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.