Ο δήμαρχος Καβάλας είναι “λάβρος” για την επέμβαση των ΜΑΤ στα Πετρέλαια Καβάλας!

0

-«Λάβρος κατά της Energean ο δήμαρχος Καβάλας, στην οποία προσάπτει ότι σχεδίασε μία καλοστημένη επιχείρηση με ΜΑΤ στα Πετρέλαια», αναφέρει δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα, που φιλοξενεί δήλωση του Θόδωρου Μουριάδη για τα πρόσφατα γεγονότα και συγκεκριμένα την αστυνομική επιχείρηση στο εργοστάσιο «Σίγμα» των Πετρελαίων Καβάλας. Ο δήμαρχος είπε, μεταξύ άλλων, ότι: «Χρησιμοποίησαν την Αστυνομία που έκανε την δουλειά της, για να λύσουμε ένα θέμα, που έπρεπε να λυθεί με τον διάλογο και όχι με τα ΜΑΤ».

-Κατά την άποψη μας, φίλτατε δήμαρχε, κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες αποκλεισμού μιας χημικής βιομηχανίας. Αναρωτιόμαστε πως περιφρουρείται η ασφάλεια των εγκαταστάσεων, όταν το εργοστάσιο δεν λειτουργεί; Για την ασφάλεια και την λειτουργία των εγκαταστάσεων, χερσαίων και θαλάσσιων, υπεύθυνη είναι η εταιρεία που τις διαχειρίζεται, με την άδεια του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή η Energean. Ποιος εξουσιοδότησε το σωματείο εργαζομένων να συγκροτήσει «ομάδα περιφρούρησης» και να αποφασίσει τον αποκλεισμό του εργοστασίου «Σίγμα»; Γιατί, φίλτατε δήμαρχε, αφαιρέθηκε από την διοίκηση του εργοστασίου το (νόμιμο) δικαίωμα να ορίσει την ομάδα περιφρούρησης ασφάλειας των εγκαταστάσεων, αλλά με το εργοστάσιο σε λειτουργία; Και παράλληλα, οι διοικήσεις της Energean και του σωματείου εργαζομένων, να κάνουν τον διάλογο για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του «Πρίνου».

-Από κει και πέρα, πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι, η Energean σχεδίασε την αστυνομική επιχείρηση και χρησιμοποίησε την Ελληνική Αστυνομία, για να αρθεί ο αποκλεισμός του εργοστασίου; Η Energean μπορεί να ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία και την εισαγγελική Αρχή να παρέμβουν, αλλά δεν είναι δυνατό να έδωσε την εντολή για την επέμβαση των ΜΑΤ. Αν συνέβη αυτό, τότε δεν ζούμε σε χώρα που λειτουργούν οι θεσμοί, αλλά ο καθένας κάνει ότι θέλει και επικρατεί ο νόμος του δυνατού. Προφανώς, την επιχείρηση σχεδίασε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και την υλοποίησε με εντολή της εισαγγελικής Αρχής, που ήταν πλήρως ενημερωμένη για το σχέδιο και τις κινήσεις των ΜΑΤ εντός των εγκαταστάσεων της χημικής βιομηχανίας.

-Όσον αφορά την δήλωση σου, φίλτατε δήμαρχε, για την «απαξιωτική» στάση της Energean απέναντι στους τοπικούς άρχοντες, δεν καταλαβαίνουμε γιατί όφειλε η διοίκηση της εταιρείας να ζητήσει την άδεια των βουλευτών, του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών, του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, για να εισέλθει (θριαμβευτικά) στο εργοστάσιο; Έπρεπε τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας να ζητήσουν από το περιφερειακό και το δημοτικό συμβούλιο (Δήμου Καβάλας), να εκδώσουν ψηφίσματα που επιτρέπουν την επαναλειτουργία της βιομηχανίας;

-Τέλος, ποιος διάλογος θα συνεχιστεί, όταν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες και θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης; Οι μέτοχοι της Energean ενέκριναν το σχέδιο αναδιάρθρωσης στον «Πρίνο», η εταιρεία θα δανειοδοτηθεί για την υλοποίηση του, με την έγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου και τα Πετρέλαια Καβάλας θα «γυρίσουν σελίδα».

-Υ.Γ. Οι προσαχθέντες εργαζόμενοι στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας αφέθηκαν ελεύθεροι, θα γίνει ανακριτική διαδικασία κι αν συντρέχουν λόγοι, θα λάβουν κλήση για να δικαστούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.