Ο δήμαρχος Θάσου «πανηγυρίζει», γιατί οι πλημμυροπαθείς του 2019, θα αποζημιωθούν γρηγορότερα από τους πυρόπληκτους του 2016!

0

Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου εσωτερικών, επιχορηγήθηκε ο Δήμος Θάσου με το ποσό των 33.840€, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, όπως προβλέπεται από το Ν.Δ. 57/1973 και την αρθμ. 33862/06-05-2019 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1699/τ.Β΄/2019), με σκοπό τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες, συνεπεία πλημμυρικών φαινόμενων τον Νοέμβριο του 2019. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η χρηματοδότηση αφορά στη χορήγηση στους δικαιούχους, κατόπιν αιτήσεώς τους και αξιολόγησης αυτών από επιτροπή του Δήμου, του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών, ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής σε κύρια κατοικία. Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών της Θάσου και παρά τις έκτακτες συνθήκες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από την αρχή της θητείας μας, με τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 21-26 Νοεμβρίου 2019 και την πανδημία του COVID-19 και παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδεικνύουμε, για άλλη μια φορά, ότι ως νέα διοίκηση με στόχο, οργάνωση και δουλειά, ανταποκρινόμαστε ταχύτατα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επωφεληθούν οι πληγέντες πολίτες της Θάσου. Δέον να σημειωθεί ότι, στην αντίστοιχη περίπτωση της πυρκαγιάς του 2016, οι τότε δικαιούχοι αποζημιώθηκαν μετά από περίπου δύο χρόνια».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.