• Το έργο της σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, με τον αγωγό που μεταφέρει νερό από τις πηγές Βοϊράνης προς την Καβάλα, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους πολιτικούς αντιπάλους της δημάρχου Καβάλας, εντός και εκτός των ορίων του Δήμου. Ένας εκ των πολέμιων της υδροδότησης των οικισμών στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, είναι ο δήμαρχος Δοξάτου, Δημήτρης Δαλακάκης, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει η «χούντα» του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος για ψηφοθηρικούς λόγους υποσχέθηκε στον Δήμο Καβάλας το έργο, με τη χρηματοδότηση του Διαδριατικού αγωγού (T.A.P.)!
  • «Η Καβάλα παίρνει ήδη, εξαιτίας της Χούντας, υπεροποσότητες νερού από τις πηγές μας», δήλωσε ο δήμαρχος Δοξάτου. Αναφέρεται στο μεγάλο έργο της υδροδότησης της Καβάλας από τις πηγές Βοϊράνης, που έγινε επί δημαρχίας Ευάγγελου Ευαγγελίου την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα. Από τότε, οι κάτοικοι του Δήμου Δοξάτου «χρυσοπληρώνουν το μάρμαρο» στους λογαριασμούς ύδρευσης και δεν έχουν νερό να πιούνε, γιατί οι Καβαλιώτες κάνουν υπερκατανάλωση από τις πηγές τους! Οι πηγές, δηλαδή και το φυσικό αγαθό που είναι το νερό, αποτελούν κτήμα του Δήμου Δοξάτου, των κατοίκων της περιοχής και του δημάρχου!
  • Λόγω της υπερκατανάλωσης που κάνουν οι Καβαλιώτες, επίσης, τα αντλιοστάσια του Δήμου Δοξάτου συνεχώς παθαίνουν βλάβες και υπερκαταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα. Εάν γίνει η σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων με τον κεντρικό αγωγό που υδρεύει την Καβάλα, δηλαδή, τα αντλιοστάσια θα καταστραφούν και οι γεωτρήσεις θα στερέψουν!
  • Ο Δ. Δαλακάκης ποντάρει στην έλλειψη ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου Δοξάτου και βρήκε ένα «πιασάρικο» θέμα, για να το κάνει «σημαία», για την ακρίβεια «παντιέρα», ενόψει των δημοτικών εκλογών την άνοιξη του 2019. Άραγε, επισκέφτηκε ποτέ τη δήμαρχο Καβάλας και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.), για να μοιραστεί μαζί τους τον προβληματισμό του, για τη λειψυδρία στην περιοχή του Δοξάτου, την υπερκατανάλωση νερού που γίνεται από τον Δήμο Καβάλας και τις συχνές βλάβες των αντλιοστασίων, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα (εφόσον είναι υπαρκτό), στο πλαίσιο της συνεργασίας δύο γειτονικών Δήμων; Δεν έτυχε να πληροφορηθούμε ότι έγινε τέτοια συνάντηση. Διότι, αν γινόταν, είμαστε βέβαιοι ότι η Δήμητρα Τσανάκα θα έδειχνε κατανόηση και θα βοηθούσε τον γειτονικό Δήμο Δοξάτου.
  • Κανένας πολίτης δεν πρέπει να αποκλείεται από την πρόσβαση σε φυσικά αγαθά, όπως είναι το νερό. Αλλά και ο δήμαρχος Δοξάτου, δεν επιτρέπεται να εκβιάζει την κατάσταση, για να έχει οικονομικό, πολιτικό, ή άλλο όφελος, επειδή οι πηγές (Βοϊράνης) βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου. Ούτε έχει το δικαίωμα να απειλεί έναν όμορο Δήμο και τους δημότες του, ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η «Χούντα» τεσσάρων δεκαετιών. Η χρήση τέτοιων εκφράσεων είναι ντροπή, για έναν άνθρωπο που υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση και αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.