-Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αγνόησε την πρόταση των παραγόντων του ναυταθλητισμού για το ανοικτό κολυμβητήριο και συζητάει με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, για να «ενσωματώσει» το κολυμβητήριο στην χερσαία ζώνη του λιμενίσκου για τα τουριστικά σκάφη, που θα κατασκευαστεί μπροστά από το πάρκο Φαλήρου. Η πρωτοβουλία του δημάρχου σχολιάστηκε αρνητικά από τις παρατάξεις της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» στο δημοτικό συμβούλιο. Η τέως αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ευαγγελία Δρακονάκη, κάλεσε τον δήμαρχο, να μην κάνει καμία συμφωνία με τον Ο.Λ.Κ., χωρίς να ενημερώσει και κυρίως, να έχει την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

-Αλλά και οι άνθρωποι του ναυταθλητισμού αισθάνονται ανησυχία για την ενέργεια του δημάρχου και ακόμα περισσότερο, για την δήλωσε που έκανε ότι θα «μπαζώσει» τις πισίνες του κολυμβητηρίου! «Θα στεναχωρηθούμε πολύ, γιατί το κολυμβητήριο είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης», δήλωσε στον «Κ.Τ.» ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας (Ν.Ο.Θ.Α.Κ.), Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ενώ πρόσθεσε πως στο κολυμβητήριο αυτό «μεγάλωσαν γενιές» Καβαλιωτών και οι κάτοικοι της πόλης ήταν υπερήφανοι για την όμορφη και σε προνομιούχο θέση αθλητική εγκατάσταση.

-Η κυριότητα του κολυμβητηρίου ανήκει στον Δήμο Καβάλας, όπως είπε ο πρόεδρος του Ν.Ο.Θ.Α.Κ., που επισκέφτηκε, μαζί με τον νομικό σύμβουλο του Ομίλου, τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος έδειξε σχετικό έγγραφο! Εάν ο Δήμος καταργήσει το κολυμβητήριο, θα χάσει κάθε δικαίωμα παρέμβασης στο συγκεκριμένο τμήμα του παραλιακού μετώπου!

-Μάλιστα, ο Κ. Χατζηκωνσταντίνου σημείωσε ότι, οι ναυταθλητικοί όμιλοι έστειλαν εγγράφως στην δημοτική Αρχή και ειδικότερα στον δήμαρχο μία επιστολή, στην οποία δήλωναν πρόθυμοι να αναλάβουν την διαχείριση του κολυμβητηρίου, αλλά και την εξεύρεση των χρημάτων της δαπάνης για την ανακαίνιση του. Στην πρόταση αυτή, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση έως σήμερα! Η δημοτική Αρχή, αρχικά, ενέταξε την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου στο πρόγραμμα Leader Αλιείας. Για την ακρίβεια προσπάθησε να το εντάξει, αφού η πρόταση που κατέθεσε απορρίφθηκε ως ελλιπής! Έτσι, ο δήμαρχος άρχισε να συζητάει με τον Ο.Λ.Κ., για το σχέδιο του λιμενίσκου των τουριστικών σκαφών.

-Ο Κ. Χατζηκωνσταντίνου, επίσης, θυμήθηκε την εποχή, που στις πισίνες του ανοικτού κολυμβητηρίου υπήρχε μεγάλος «συνωστισμός» παιδιών. Στα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης των ομίλων, σημείωσε, υπήρχαν δεκάδες παιδιά. «Αν χρησιμοποιήσουμε το ανοικτό κολυμβητήριο για τον σκοπό αυτό κάθε καλοκαίρι, δηλαδή για την λειτουργία τμημάτων εκμάθησης κολύμβησης, τον χειμώνα θα αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των εγγραφών στα προ-αγωνιστικά τμήματα του κλειστού κολυμβητηρίου», επεσήμανε. Δηλαδή, η ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων συμβάλλει στην αύξηση των παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και τι θα μείνουμε άπραγοι; Και ποιος είναι ο δήμαρχος που θα αποφασίσει για το μπάζωμα του κολυμβητηριου; Πρέπει Κωνσταντίνε με τον Α ή Β τρόπο αυτά τα σχέδια του δημάρχου να αποτραπουν. Πρέπει να ξεσηκωσετε εσείς οι δημοσιογράφοι τον κόσμο, να ξεβολευτουν από τους καναπέδες κ το fb. Αντί να σώσουμε μια αθλητική εγκατάσταση θα την γκρεμίσουμε; Ο ΝΟΘΑΚ λίγο αργά ξύπνησε. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα αραγες μέτωπο κατά του δημάρχου μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το διαδίκτυο έχει μεγάλη δύναμη. Μπορεί να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο. Θυμήσου πως για πλάκα για καλό σκοπό βέβαια κατέβασε τον κόσμο στην Ερυθρού της δεκαετίας 80. Πρέπει να νιώσει την αντίδραση των καβαλιωτων ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.