• Αυτό που παίχτηκε από την περασμένη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, με την έλευση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, στην Καβάλα έως και την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο ξενοδοχείο Galaxy η επικεφαλής του έργου του Διαδριατικού Αγωγού (T.A.P.) στην Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, είναι μία κακόγουστη φαρσοκωμωδία.
  • Ο υπουργός, σε ρόλο μαριονέτας, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση δύο έργων στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, εκεί που οι εργασίες για την όδευση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου είναι σταματημένες.
  • Στη συνέχεια, η Κατερίνα Παπαλεξανδρή επιβεβαίωσε τη διάθεση του T.A.P. να συγχρηματοδοτήσει τα δύο έργα και ανακοίνωσε ότι, οι εργασίες στα τενάγη Φιλίππων, για την κατασκευή του τμήματος των 11 χιλιομέτρων του αγωγού, αρχίζουν την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018! Δηλαδή, ένας κυβερνητικός παράγοντας και ένα στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας, αδιαφορούν για το αίτημα αλλαγής της όδευσης του αγωγού στα τενάγη Φιλίππων και απαξιώνουν την ελληνική Δικαιοσύνη (και μάλιστα το ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας, το Συμβούλιο της Επικρατείας), στην οποία εκκρεμεί προσφυγή του Δήμου Καβάλας και του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας. Η Ελλάδα, δυστυχώς, κατάντησε «ξέφραγο αμπέλι» και ακυβέρνητο καράβι.
  • Δεν είναι, μόνο, οι προκλήσεις που δέχεται η χώρα από τις «καλές» γειτονικές χώρες, που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της, δέχεται προκλήσεις και από εταιρείες που χρησιμοποιούν το ελληνικό έδαφος, για να κατασκευάσουν ένα αγωγό διεθνών συμφερόντων! Με… «το έτσι θέλω», η ελληνική κυβέρνηση και ο Διαδριατικός Αγωγός, επιχειρούν να παρακάμψουν τη διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας, για να μη βγει εκτός χρονοδιαγράμματος το έργο του T.A.P.
  • Πάλι καλά, που δεν προηγήθηκε η Κατερίνα Παπαλεξανδρή του Γ. Σταθάκη, για να ανακοινώσει τα έργα ύδρευσης και άρδευσης στα τενάγη Φιλίππων. Θα επρόκειτο για μεγάλη πρωτοτυπία. Δηλαδή, το διοικητικό στέλεχος μιας πολυεθνικής εταιρείας, να υποκαταστήσει τον υπουργό της κυβέρνησης ενός κράτους!
  • Αν θεωρούν στον Διαδριατικό Αγωγό, ότι αρκεί να «βάλει πλάτη» ένας υπουργός, ή μία κυβέρνηση, για να επιβάλλουν τον σχεδιασμό τους, είναι γελασμένοι. Κι αν νομίζουν, επίσης, ότι η χρηματοδότηση των έργων στα τενάγη Φιλίππων είναι το «πράσινο φως» για να αρχίσουν τις εργασίες, είναι διπλά γελασμένοι. Με τέτοια φτηνά τεχνάσματα, δεν θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας. Ίσως και να μη θέλουν να έχουν τον σεβασμό, διότι το μόνο που τους «καίει», είναι να κατασκευαστεί ο αγωγός. Και να κατασκευαστεί εντός χρονοδιαγράμματος.
  • Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία νοιάζεται πως θα εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα των συμφωνιών με τους θεσμούς, εντός χρονοδιαγράμματος, ώστε να στεφθούν με επιτυχία τα προγράμματα αξιολόγησης. Βλέπετε, έχουν περισσότερη σημασία τα εύσημα των θεσμών, παρά των ελλήνων πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.