• Αφού δεν κατάφεραν να πείσουν με το επιχείρημα, ότι ο Δήμος Καβάλας μπορούσε να εντάξει το μεγάλο έργο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης στο Ε.Σ.Π.Α., ή σε κάποιο άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας επινόησαν νέο αφήγημα. Λένε, συγκεκριμένα, ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, «άδειασε» τη δήμαρχο Καβάλας δηλώνοντας ότι ο Δήμος μπορούσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το έργο από το Ε.Σ.Π.Α. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), αλλά δεν το έκανε. Μα ο ίδιος ανακοίνωσε, ερχόμενος μάλιστα στην Καβάλα, ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίνει την πραγματοποίηση των έργων ύδρευσης και άρδευσης (σ.σ. με φορέα υλοποίησης του δεύτερου την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας) στη Δ.Ε. Φιλίππων, με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τον Διαδριατικό αγωγό.
  • Γιατί ο υπουργός δεν ανακοίνωσε ότι τα έργα αυτά θα ενταχθούν στο Ε.Σ.Π.Α., αλλά θα χρηματοδοτηθούν από το Π.Δ.Ε. και τον T.A.P.; Μπορούσε, μάλιστα, να «αδειάσει» τη δήμαρχο Καβάλας στην κοινή δήλωση που έκαναν μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο, προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ότι εκείνος πρότεινε να ενταχθεί το έργο ύδρευσης στο Ε.Σ.Π.Α., αλλά η Δ. Τσανάκα ζήτησε να χρηματοδοτηθεί από τον Διαδριατικό αγωγό. Εκείνος, όμως, μίλησε για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με τη συμμετοχή του T.A.P. (ως προϋπόθεση να γίνουν τα δύο έργα).
  • Η δήμαρχος Καβάλας ξεκαθάρισε σε προηγούμενη συνάντηση στην Αθήνα, από αυτές που έγιναν για να αλλάξει η όδευση του αγωγού στα τενάγη Φιλίππων, ότι αν ο Διαδριατικός αγωγός επιθυμεί να χρηματοδοτήσει ένα μεγάλο (ανταποδοτικό) έργο στον Δήμο Καβάλας, εκείνη θέλει να είναι η σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων με τον αγωγό που μεταφέρει νερό από τις πηγές Βοϊράνης στην πόλη της Καβάλας.
  • Η Δ. Τσανάκα, πράγματι, μπορούσε να αναζητήσει άλλη πηγή για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, αλλά η λύση του T.A.P. θα διασφάλιζε την υλοποίηση του έργου. Το έργο αυτό δεν είναι μικρό, όπως το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης ενός οικισμού, ή μιας γειτονιάς της Καβάλας, αλλά ένα μεγάλο έργο που αφορά όλη τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, δηλαδή ένα πρώην Καποδιστριακό Δήμο! Θα μπορούσε να είναι το έργο «σημαία» στο προεκλογικό πρόγραμμα υποψηφίου δημάρχου του πρώην Δήμου Φιλίππων.
  • Το επιχείρημα, επομένως, ότι ο Γ. Σταθάκης «άδειασε» τη δήμαρχο Καβάλας, δεν είναι δυνατό να γίνει πιστευτό, ούτε από έναν πολίτη με στοιχειώδη λογική, ο οποίος παρακολουθεί, ως ουδέτερος θεατής, την υπόθεση. Όλοι (και όλες) στις Δ.Ε. Φιλίππων και Καβάλας πρέπει να ενωθούν στον κοινό στόχο, που είναι η υλοποίηση των δύο έργων ύδρευσης και άρδευσης. Μόνο με ενότητα επιτυγχάνονται οι στόχοι και κατακτώνται οι νίκες. Αυτοί που βάζουν πάνω από το συλλογικό, το προσωπικό συμφέρον, θα κριθούν από τον ιστορικό και κυρίως από τον Καβαλιώτικο λαό, για τη στάση που τήρησαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.