-Απορεί και ενίσταται ο Γιώργος Καλαντζής, πρώην υπουργός και βουλευτής Καβάλας, γιατί βρίσκεται στο στόχαστρο των φιλάθλων του Α.Ο. «Καβάλα» ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όσον αφορά την νέα μεγάλη ταλαιπωρία που υφίσταται ο σύλλογος, για να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Super League 2. Σε δήλωση που έκανε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό είπε: «Δεν είναι σωστό να ρίχνουν ευθύνες, πολιτικοί και κόσμος, στον κύριο Αυγενάκη. Έχει υποχρέωση να τηρεί τους νόμους και αυτό κάνει ως υπουργός της χώρας και διασφαλίζει τους νόμους για όλη την χώρα. Τι λόγο έχει, αλήθεια, να τα βάλει με την Καβάλα ο κύριος Αυγενάκης;».

-Αυτό αναρωτιόμαστε φίλτατε υπουργέ, μετά την εμφάνισή του στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων και την απάντηση που έδωσε στις επίκαιρες ερωτήσεις τριών βουλευτών. Τότε, ο υφυπουργός «πιάστηκε αδιάβαστος» στον νόμο που εισηγήθηκε και ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Πως εξηγείται ότι «ξέχασε» να αναφέρει την πιο σημαντική διάταξη, την οποία επικαλείται η νομική ομάδα της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, που καταρρίπτει το σκεπτικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.);

-Ο Γ. Καλαντζής έθεσε ορισμένα ερωτήματα, επίσης, τα οποία έχουν ρητορικό χαρακτήρα. Θα προσπαθήσουμε, ωστόσο, να λύσουμε τις απορίες του. Ρώτησε, καταρχάς, γιατί ο αλλοδαπός επιχειρηματίας, ο Αλέξανδρος Χαντιτάτζι, δεν έδωσε τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής (150.000 ευρώ) πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Εμείς ρωτάμε τον Γ. Καλαντζή το εξής. Θα έβαζε εκείνος χρήματα σε μία επιχείρηση, χωρίς να είναι ο ιδιοκτήτης αυτής; Οι δύο πλευρές, οι σημερινοί μέτοχοι και ο Αλ. Χαντιτάτζι, έφτασαν σε προφορική συμφωνία στις αρχές Αυγούστου (ανήμερα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα) για την μεταβίβαση των μετοχών υπό ορισμένους όρους. Μπορούσαν οι τρεις μέτοχοι της Π.Α.Ε. να εξασφαλίσουν την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League 2 και εν συνεχεία, να διαπραγματευτούν με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για την πώληση των μεριδίων τους. Ούτε το πρώτο έγινε, ούτε το δεύτερο! Σήμερα, ο Α.Ο.Κ. αγωνίζεται στα δικαστήρια να ανατρέψει μία αρνητική γνωμοδότηση της Ε.Ε.Α. και την πολιτική κάλυψη που πρόσφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ώστε να αγωνιστεί στην Super League 2, ενώ δεν έγινε πράξη η προφορική συμφωνία για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Π.Α.Ε.

-Ρώτησε, ακόμα, ο Γ. Καλαντζής, γιατί οι φάκελοι που κατατέθηκαν δεν ήταν πλήρεις. Γι’ αυτό δεν ευθύνεται, σίγουρα, ο Καναδός επιχειρηματίας. Την απάντηση δώσαμε παραπάνω. Οι τρεις μέτοχοι όφειλαν να κάνουν ότι έπρεπε, ώστε ο Α.Ο.Κ. να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής εντός της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος και όχι έτσι όπως τον ερμήνευσαν ο πρόεδρος της Ε.Ε.Α. και ο υφυπουργός αθλητισμού. Αντί να κάνει τον «ντετέκτιβ» ο Γ. Καλαντζής, για να λύσει το «μυστήριο» των «άδειων φακέλων», θα ήταν πιο χρήσιμο να βοηθήσει τους τρεις μετόχους βάζοντας τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής, ή να αξιοποιήσει τις γνωριμίες και την επιρροή του, ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό εγκαίρως. Και για ανταπόδοση της πρωτοβουλίας του, να του προταθεί να γίνει πρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. ασχέτως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Θα ήταν μία καλή επιλογή για την θέση αυτή.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πώς η ΕΕΑ άλλαξε τώρα την απόφαση; Ερμήνευσε τώρα σωστά τον νόμο; Γιατί να υποστούμε αυτή την ταλαιπωρία για δύο μήνες κ αύριο αρχίζει το πρωτάθλημα; Πότε θα κάνουμε ομάδα; Ρητορικα ερωτήματα που δεν περιμένουν απάντηση. Η ουσία είναι μία. Ο ΑΟΚ ΣΤΗ SL2. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ. ALEX κάνε τώρα παιχνίδι, όλο το γήπεδο δικό σου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.