Συνεργάτες, φίλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας τίμησε και συγχρόνως «αποχαιρέτησε» τον Γιώργο Γκράνα, ο οποίος, μετά τις πρόσφατες κρίσεις των ανώτερων αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία, τέθηκε σε αποστρατεία με τον βαθμό του υποστράτηγου. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στον 5ο όροφο του κτιρίου της Δ.Α. Καβάλας, οι επίσημοι και μη προσκεκλημένοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, για τον αξιωματικό και άνθρωπο, για τη συνεργασία που είχαν και ευχήθηκαν στον Γ. Γκράνα, να απολαύσει, χωρίς την πίεση της ευθύνης του επαγγελματία, τον υπόλοιπο βίο του, μαζί με την οικογένεια και τα άλλα αγαπημένα του πρόσωπα.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, ο Γ. Γκράνας θυμήθηκε ορισμένες καταστάσεις έντονης φόρτισης, όπως η έλευση των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι της Καβάλας, στις οποίες δοκιμάστηκε η Ελληνική Αστυνομία, οι υπόλοιπες τοπικές αρχές και ο ίδιος. «Αντιμετωπίσαμε σοβαρά ζητήματα και τα διαχειριστήκαμε με επιτυχία, χάρη στην πολύ καλή συνεργασία και τον υψηλό επαγγελματικό ζήλο που δείξαμε. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε έτσι. Αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί σε όλη τη διαδρομή μου στην Ελληνική Αστυνομία, την οποία υπηρέτησα για τριάντα οκτώ έτη από διάφορες διοικητικές θέσεις, με αποκορύφωμα τη θέση του αστυνομικού διευθυντή Καβάλας, δεν «έχασα» ούτε ένα συνάδελφο στο καθήκον. Εύχομαι να συνεχίσετε την πρόοδο, γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία. Η Ελληνική Αστυνομία, είναι βασικός πυλώνας για την προστασία του πολίτη και της δημοκρατίας. Θέλω να ευχηθώ, επίσης, στο νέο αστυνομικό διευθυντή καλή δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων του. Είναι ένας άξιος αξιωματικός και χρειάζεται τη στήριξη όλων. Ακόμα, θέλω να ευχαριστήσω τις αρχές της Καβάλας, για τη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια στο έργο μου. Υπηρέτησα στο Νομό επί είκοσι έξι έτη και νιώθω τον τόπο ως δεύτερη πατρίδα μου. Τέλος, ευχαριστώ ιδιαίτερα τη σύζυγο, τον γιο και τον πρεσβύτερο αδελφό μου, που όλα αυτά τα χρόνια με στήριξαν ηθικά, παρά τις λιγοστές ώρες που τους αφιέρωσα λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων», είπε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Καβάλας.

Ο νυν διευθυντής, Ιωάννης Καραμανλής, εξήρε το ήθος και την ποιότητα του Γ. Γκράνα, ως ανώτερου διοικητικού στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. και δήλωσε ότι θα συνεχίσει το πετυχημένο έργο του, με προτεραιότητα στην καταπολέμηση της καθημερινής μικροεγκληματικότητας και μεγάλο στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Νικόλαος Μενεξίδης, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, κ. Προκόπιος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, οι δήμαρχοι Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου, Θάσου, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Υπηρεσιών της Δ.Α. Καβάλας, απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας και αρκετοί αστυνομικοί υπάλληλοι.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.