• Ο Χρήστος Ηλιάδης αποχωρεί αφήνοντας, αν μη τι άλλο, σημαντικό έργο στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και αρκετά «σχέδια στα σκαριά», για την αναβάθμιση των λιμανιών και των λιμενικών ζωνών. Θα ήθελε να γιορτάσει, ως πρόεδρος και την μεγάλη επέτειο των εκατό ετών από την ίδρυση του Οργανισμού, αλλά η προετοιμασία που έκανε, είναι κι αυτή «παρακαταθήκη» για τον διάδοχό του.
  • Ο νέος πρόεδρος, όπως αποφάσισε ο (μοναδικός) μέτοχος της Ανώνυμης Εταιρείας «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας», το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., είναι ο Γιώργος Φιλόσογλου, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Καβάλας, ο οποίος δεν έβαλε υποψηφιότητα στις περασμένες δημοτικές εκλογές, αναμένοντας να συμμετέχει στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου.
  • Με την τοποθέτηση στη θέση του προέδρου του Ο.Λ.Κ., θα παραμείνει στο (πολιτικό) προσκήνιο, διότι εκτός τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής πολιτικής σκηνής, θα βρισκόταν στο περιθώριο.
  • Ο Γ. Φιλόσογλου δεν γνωρίζει «από πρώτο χέρι» τα πράγματα μέσα στον Ο.Λ.Κ., αλλά ως αντιδήμαρχος Δήμου Καβάλας παρακολουθούσε τα ζητήματα που αφορούσαν τον Οργανισμό. Ως πρώην άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, επίσης, μπορεί να αντιληφθεί τα αιτήματα των Δήμων και ειδικότερα του Δήμου Καβάλας, για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεργαστεί πολύ καλά με τον Θόδωρο Μουριάδη, προς όφελος και των δύο πλευρών.
  • Εύχομαι να ανεβάσει τα λιμάνια που διαχειρίζεται ο Ο.Λ.Κ. και περισσότερο τα λιμάνια «Απόστολος Παύλος» και «Φίλιππος Β» ένα επίπεδο πιο ψηλά στη διάρκεια της θητείας του. Η θέση του προέδρου είναι τιμητική, αλλά και πολύ ουσιαστική, γιατί αφορά τον σημαντικότερο, κατά την άποψη μου, μοχλός ανάπτυξης του τόπου. Καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου θα ασκήσει η Άννα Θυσιάδου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.