Ο Γιάννης Πασχαλίδης προτείνει να αναδειχτεί η Θάσος ως «νησί τουρισμού» στο βόρειο Αιγαίο

0

Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ο Γιάννης Πασχαλίδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για ζητήματα της εκλογικής του περιφέρειας και ιδιαίτερα του αγροτικού τομέα. Συγκεκριμένα, κατέθεσε αναλυτική έκθεση, για την μεγάλη απώλεια εσόδων των αμπελοκαλλιεργητών του Παγγαίου, οι οποίοι βλέπουν τις σοδειές τους να καταστρέφονται, να αχρηστεύονται και να μένουν αδιάθετες τα τελευταία τρία έτη.

Επίσης, ανέλυσε διεξοδικά την κατάσταση στα τενάγη Φιλίππων, επισημαίνοντας την ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο, για την οριστική επίλυση του πλημμυρικού προβλήματος, ενώ παρέδωσε προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, τις οποίες συνέταξε με την βοήθεια ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Δεν παρέλειψε, ακόμα, να αναφερθεί στο χρονίζον πρόβλημα των χαλαζοπτώσεων, που αποτελούν βασική αιτία για την καταστροφή της γεωργικής παραγωγής, ενώ κατέθεσε προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ακραίου φαινομένου. Μία εκ των προτάσεων προβλέπει την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος, με μηχανισμούς που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους.

Τέλος, υπογράμμισε την σημασία της Θάσου, του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού στο βόρειο Αιγαίο και έκανε προτάσεις για: α) την αναβάθμιση σημαντικών υποδομών, όπως των δύο λιμένων τους νησιού, β) την ίδρυση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γ) την συντήρηση και ανάδειξη εμβληματικών κτιρίων, όπως το «Παλατάκι» στα Λιμενάρια και το παλιό ξενοδοχείο «Ξενία» στον Λιμένα και δ) για την ανάδειξη της Θάσου ως «νησιού τουρισμού βορείου Αιγαίου» και την δημιουργία σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας.

Μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκέφθηκα τον πρωθυπουργό της χώρας μας. Με υποδέχτηκε ενημερωμένος, όπως πάντα και πρόθυμος να συζητήσουμε, γνωρίζοντας ότι πήγα να δουλέψουμε για ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Μιλήσαμε, αναλύσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και δρομογολήσαμε ενέργειες. Συνάντησα τον άνθρωπο που οδηγεί την χώρα με στοχευμένα, μεθοδικά και, το βασικότερο όλων, συνεχή βήματα προς μία μόνο και κατεύθυνση. Μπροστά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.