Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, συνάντησε τον υπουργό οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο είχε μία ευρεία συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μεταξύ άλλων, μετέφερε στον υπουργό τους προβληματισμούς των οδηγών ταξί, καθώς πρόκειται για ένα κλάδο που πλήττεται, σε συνδυασμό και με τους υγιεινομικούς περιορισμούς. Επίσης, μοιράστηκε με τον υπουργό την αγωνία του εμπορικού κόσμου, για το ύψος και τους όρους της επιστρεπτέας οικονομικής ενίσχυσης Νο5.

Για τους οδηγούς ταξί, ο υπουργός απάντησε πως ολοκλήρωσε τις επαφές του με τους συλλόγους επαγγελματιών οδηγών ταξί και λύσεις θα δοθούν τόσο μέσω της επιστρεπτέας ενίσχυσης Νο5 σε όσους είχαν μείωση τζίρου, όσο και μέσω Ε.Σ.Π.Α., για την ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού τους.

Όσον αφορά την επιστρεπτέα ενίσχυση Νο5, ο υπουργός κατανοεί πως έχει γίνει διαστρέβλωση μέσω ανακριβών δημοσιευμάτων, αλλά διαβεβαίωσε πως αυτή τη φορά, θα προσμετρηθεί όχι μόνο η μείωση του τζίρου με βάση τα δεδομένα του 2019, αλλά και θα υπάρξει «ταβάνι» για τις μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθηθούν οι μικρότερες. «Ο υπουργός γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί και βρίσκεται πάντα σε θέση να απαντήσει και να λύσει ό,τι ερώτημα του τίθεται. Άκουσε με πολύ ενδιαφέρον και κατανόηση τους προβληματισμούς που του μετέφερα. Ευχαριστώ τον υπουργό και το επιτελείο του για το άοκνο έργο, προκειμένου να κρατήσουν την οικονομία όρθια αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.