Ο Γιάννης Πασχαλίδης καλεί τους ανέργους να εργαστούν στα χωράφια

0

Παρακολουθώντας στενά το ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών στα χωράφια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους επαγγελματίες γεωργούς για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Με τους περισσότερους, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ήρθε σε επαφή για το ζήτημα αυτό, άκουσε τις απόψεις τους και τις μετέφερε στο Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Σε παλιότερο δελτίο Τύπου, ενημέρωσε ότι διατηρείται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στα χωράφια. Έτσι, δίνεται κίνητρο για να ξεπεραστεί η δύσκολη συγκυρία. Λόγω της αυξημένης ανάγκης για εργατικά χέρια, ο βουλευτής παροτρύνει και τους ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα, να επικοινωνήσουν με τους επαγγελματίες γεωργούς.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. Α΄ 90/1-5-2020, όσοι επαγγελματίες γεωργοί ενδιαφέρονται να απασχολήσουν εργάτες γης, υπηκόους τρίτων χωρών, με τους οποίους συνεργάστηκαν τα προηγούμενα έτη, μπορούν να το κάνουν. Συγκεκριμένα, πρέπει να καταθέσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης τα ακόλουθα έγγραφα: αίτηση επικυρωμένη  για το γνήσιο της υπογραφής, υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής, παράβολο υπέρ του ελληνικού Δημοσίου 100 ευρώ ανά προσκαλούμενο εργαζόμενο, δήλωση ΟΣΔΕ και φωτοτυπίες των διαβατηρίων των προσκαλούμενων, πόλη διαμονής και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Σημειώνεται πως, ο εκάστοτε εργοδότης πρέπει να δηλώνει πως θα παράσχει κατάλυμα στα χωράφια εργασίας, στο οποίο οι εργάτες θα διαμένουν αποκλειστικά και δεν θα μετακινούνται για το διάστημα της 14ήμερης καραντίνας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αποστείλει, μετά από επεξεργασία, τις προβλεπόμενες καταστάσεις προς τις Υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας στα σύνορα, ώστε να επιτραπεί η είσοδος των προσκαλούμενων εργατών. Η είσοδος και παραμονή στη χώρα, θα ακολουθήσει τις ισχύουσες Υπουργικές αποφάσεις, η δε ασφάλιση των εργατών, θα προβλεφθεί τις επόμενες μέρες από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων με πρόσθετες ρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και σε πολλά σημεία είμαστε πρωτοπόροι, ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε εδώ, για να επαναφέρουμε τους ρυθμούς με στοχευμένα μέτρα και λύσεις, πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και τη διατήρηση της υγείας των πολιτών. Τίθεμαι στη διάθεση όλων των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ιδιαίτερα των επαγγελματιών αγροτών σ’ αυτή την περίσταση. Μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του γραφείου μου, αλλά και στο κινητό μου τηλέφωνο, για ό,τι τους απασχολεί. Μαζί θα τα καταφέρουμε».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.