Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο είχε μία ευρεία συζήτηση για θέματα του Λιμενικού Σώματος. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε στον υπουργό την ανάγκη να παραμείνει η Β΄ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. (Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος) στην Καβάλα. Τόνισε πως το λιμάνι Καβάλας αποτελεί το μέσο της ζώνης αρμοδιότητας της Περιφέρειας, διευκολύνοντας την εποπτεία και την μετάβαση του περιφερειάρχη όπου χρειαστεί, καθώς και ότι η Β΄ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. από τη θέση αυτή, διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή πλήθους δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη για την περαιτέρω στελέχωση των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα στη συχνή επικοινωνία του με τους τοπικούς φορείς. Προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των λιμενικών Υπηρεσιών στην Π.Ε. Καβάλας, κάλεσε τον υπουργό να εξετάσει την εφαρμογή των ακόλουθων ενεργειών: 1) την αναβάθμιση του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Θάσου σε Λιμεναρχείο, 2) την αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Ελευθερών σε Λιμενικό Τμήμα, 3) την αύξηση οργανικών θέσεων στον κεντρικό λιμένα Καβάλας και στο Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής, 4) τον εκσυγχρονισμό χερσαίων και πλωτών μέσων.

Ο υπουργός, αναφέρει δελτίο Τύπου, άκουσε με κατανόηση τα ανωτέρω ζητήματα και ανταποκρίθηκε θετικά στο να βρεθούν λύσεις. Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε τα εξής: «Ο υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που έχουν προκύψει. Το απέδειξε και με την αποφασιστικότητα του, όσον αφορά την αποκατάσταση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας-Πρίνου, για την οποία είχε δεσμευθεί σε προηγούμενη συνάντηση μας. Τον ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Η επικοινωνία μας συνεχίζεται».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.