Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, αναφέρει δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να συζητηθεί και να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες αμπελοκαλλιεργητές και αμβυκούχοι, όσον αφορά την παραγωγή του τσίπουρου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν: ο υφυπουργός οικονομικών, κος Βεσυρόπουλος, η υφυπουργός γεωργίας, κα Αραμπατζή, ο υφυπουργός αθλητισμού, κος Αυγενάκης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι γενικοί γραμματείς, κος Σκιαθάς, κος Στρατάκος, κος Μουρτίδης και οι βουλευτές Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης και Καρδίτσας, Ασημίνα Σκόνδρα.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και με γνώμονα την εναρμόνιση της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ώστε να μην επιβαρύνεται η χώρα με πρόστιμα, αποφασίστηκε στο τέλος της τρέχουσας βδομάδας, ή στην αρχή της ερχόμενης, οι αμβυκούχοι και οι αμπελοκαλλιεργητές, να προβαίνουν σε δηλώσεις συγκομιδής σε άλλους προορισμούς, τις οποίες θα καταθέτουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Γεωργίας (ΔΑΟΚ), απ’ όπου θα λαμβάνουν τις βεβαιώσεις και εν συνεχεία θα τις καταθέτουν στα αρμόδια τελωνεία, τα οποία θα τους χορηγούν τις άδειες απόσταξης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.