Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης Μιχάλης Τζελέπης μιλάει στην συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή, Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015. Συζήτηση και ψήφιση επί του σχεδίου νόμου «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης - Ίδρυση συνδεδεμένη με την ΕΡΤ Α.Ε. ανώνυμης εταιρίας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής - Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) - Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας - Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και βουλευτής Σερρών, Μιχάλης Τζελέπης, έφερε στη Βουλή «την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Νομού Καβάλας», βασιζόμενος στην επιστολή του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας, με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 4666/31-3-2017 Ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην Ερώτησή του, ο βουλευτής αναφέρει ότι: «Η Κτηνιατρική Υπηρεσία Νομού Καβάλας στελεχώνεται σήμερα από τρεις κτηνιάτρους, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και ενδέχεται να μην επιστρέψει ποτέ, σύμφωνα με την επιστολή που σας απέστειλε και ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας. Αξίζει, επίσης, να υπογραμμιστεί, ότι το νησί της Θάσου, το οποίο ανήκει στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του Νομού, δεν διαθέτει κανένα κτηνίατρο. Επιπροσθέτως, ο Νομός Καβάλας διαθέτει δύο σφαγεία, ιχθυόσκαλα, τελωνείο, λιμάνι, που είναι η πύλη εξαγωγής ζώντων ζώων στη βόρεια Ελλάδα, εκατοντάδες κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις μεταποίησης και πώλησης των ζωικών προϊόντων που υπόκεινται στον έλεγχο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Επίσης, η Κτηνιατρική Υπηρεσία έχει τον έλεγχο κάθε είδους ζώου που βρίσκεται στο Νομό Καβάλας».

Επειδή, κατά τον Μ. Τζελέπη, «η υποστελέχωση και η υπολειτουργία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Νομού Καβάλας ενέχει πολλούς κινδύνους, καθώς η μη παροχή σωστών υπηρεσιών βάζει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των ζώων, όσο και τη ζωή των ίδιων των πολιτών», ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς, να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να επιλυθεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως και να του γνωστοποιήσουν εάν θα προκηρύξουν νέες θέσεις κτηνιάτρων για την κάλυψη αυτών των κενών. Τέλος, αιτήθηκε να πληροφορηθεί, εάν οι αρμόδιοι υπουργοί σκοπεύουν να καλύψουν τις κενές θέσεις μέσω μετατάξεων από οποιαδήποτε άλλη Κτηνιατρική Μονάδα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here