«Ο Βασίλης Ξουλόγης απέδειξε ότι έχει δυνατότητες μέχρι κοινοτάρχης»

0

Αξιολογώντας τις δυνατότητες του Δημάρχου Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη, μέχρι το επίπεδο του κοινοτάρχη, κορύφωσε την προεκλογική του επίθεση σ’ αυτόν, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης, στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, στην οποία αναλώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στην κριτική του προς την σημερινή διοίκηση του Δήμου. Ξεκινώντας την εισήγησή του, ο Φίλ. Αναστασιάδης, είπε ότι θα κάνει ένα μίνι απολογισμό της τριετούς θητείας του Βασίλη Ξουλόγη και θα καταθέσει και τις δικές του απόψεις και θέσεις.

Θύμισε, πως ο Βασίλης Ξουλόγης, ήταν υπέρ ενός μικρού και ευέλικτου Δήμου, γιατί πίστευε ότι ο μεγάλος Δήμος ήταν δύσκολο να διοικηθεί. «Και τώρα επαληθεύεται γιατί ένας τόσο μεγάλος Δήμος είναι δύσκολο να διοικηθεί από έναν τέτοιο Δήμαρχο που απλώς λειτουργεί ως Κοινοτάρχης». Άσκησε σκληρή κριτική προς τον Βασίλη Ξουλόγη και δήλωσε ότι αντί να ακούσει τις προτάσεις και προτροπές της παράταξής του, προτιμούσε να αναλώνεται στα τρωτά σημεία της διοίκησης Φιλόσογλου στην Ελευθερούπολη και Χρυσανίδη στις Ελευθερές.

Τον κατηγόρησε ότι αύξησε κατά 40% τα έξοδα του Δήμου, την ώρα που οι μισθοί των υπαλλήλων του Δήμου μειώθηκαν, προσλαμβάνοντας εξωτερικούς συνεργάτες για να ξοφλήσει προεκλογικά του γραμμάτια. Έδωσε στη διάθεση των δημοσιογράφων δυο αποφάσεις με τις οποίες ήθελε να αποδείξει, ότι πέτυχε πολύ μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών, όπως στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό καθώς και στην υπηρεσία άρδευσης, αλλά αναφέρθηκε και στην επιβολή τελών με αύξηση κατά 20 ευρώ στο παλιό τέλος των Νεκροταφείων. Κατηγόρησε τον Βασίλη. Ξουλόγη ότι χρέωσε το Δήμο με ένα εκατ. ευρώ, χρήματα που προέρχονται, όπως είπε, από δάνεια. Αμέσως μετά με την μέθοδο των ερωτήσεων, αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα και τον Δήμο Παγγαίου στα τρία αυτά χρόνια, αποδίδοντας ευθύνες στον Δήμαρχο.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κάμπιγκ του Οφρυνίου, το οποίο έδωσε σε φίλο του, με αποτέλεσμα ο Δήμος να χάσει τεράστια χρηματικά ποσά, αφού ακόμη και σήμερα, δυο χρόνια μετά, να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Μίλησε για τους Αμμολόφους, για τα Λουτρά των Ελευθερών, για τη μαρίνα στην δημοτική κοινότητα Ορφανού, που έχει γίνει μπαζότοπος, Για τα Τενάγη των Φιλίππων, είπε, ότι ο Βασίλης Ξουλόγης, θυμήθηκε να ασχοληθεί, δίνοντας συνεντεύξεις, μετά από χρόνια, μόνο μετά της βροχές. Είπε, ότι ψηφοθηρικά χρησιμοποιείται η πρόσληψη 47 υδρονομέων, οι οποίοι έχουν καταντήσει στρατιά του Δημάρχου, και ενώ δεν υπάρχει αξιοκρατία στις προσλήψεις αυτές.

Δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν γεωτρήσεις για την αξιοποίηση της λιμνοδεξαμενής της Κάρυανης, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά πίεση για να προχωρήσει το Φράγμα Μαρμαρά, έργο το οποίο προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς. Επίσης μίλησε για την έλλειψη ενδιαφέροντος για την αγροτική οδοποιία και για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Δασικό χωριό. Να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα, είπε, το ζήτημα της ύπαρξης αρσενικού στο νερό της Νικήσιανης, αφού είναι πρωτοφανές Δήμαρχος να προτείνει στους δημότες να δίνουν στα παιδιά τους, να πίνουν μολυσμένο νερό.

Απαντώντας σε ζήτημα που έθεσε ο Δήμαρχος πρόσφατα, είπε ο Φίλιππος Αναστασιάδης, ότι το δικό του «Πόθεν Έσχες» έχει υποβληθεί στην αρμόδια αρχή του Αρείου Πάγου. «Είμαι υποψήφιος γιατί η τοπική κοινωνία επέλεξε να είμαι μπροστάρης, και όχι διότι έχω για πολιτικό μου μέντορα τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη, δήλωσε απαντώντας σε ανάλογες κατηγορίες του Βασίλη Ξουλόγη. Όπλα μου μοναδικά είναι το πολιτικό θάρρος και η ειλικρίνεια. Και με αυτά θα πορευτούμε και θα κρατήσουμε το τιμόνι του Δήμου Παγγαίου, για να πάμε τον Δήμο μας μπροστά. Να μας πει, πως από Τηλέμαχος το 2010, μάλωσε με τον κ. Χρυσανίδη τώρα. Να μας πει γιατί μάλωσε».

Εντύπωση έκανε το γεγονός, ότι στο χώρο της συνέντευξης του Φίλιππου Αναστασιάδη, δεν υπήρχαν παρά μόνο η εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος Ρίτσα Καραγιαννίδου και δυο-τρεις άλλοι υποψήφιοί του και συνεργάτες του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.