-Ειλικρινά, αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί οι τρεις πρώην βασικοί μέτοχοι της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965 και νυν κάτοχοι μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου παραμένουν σε ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς το οποίο δεν τους εκφράζει. Είπε ο νομικός εκπρόσωπος τους, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουφατζής, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ότι το διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. λειτουργεί με την ανοχή των «πελατών» του και ότι υπάρχει δικαστική διένεξη με τον φερόμενο ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον Αλέξανδρο Χαντιτάτζι (Alexander Haditaghi).

-Γιατί, τόσο καιρό, οι τρεις μέτοχοι δεν καταγγέλλουν ότι, η απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών από τον Καναδό επιχειρηματία είναι άκυρη και δεν προσφεύγουν στα αρμόδια όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να προσβάλλουν την διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965; Γιατί επιμένει ο νομικός εκπρόσωπος τους, να αποκαλεί τον Αλ. Χαντιτάτζι «φερόμενο ιδιοκτήτη» και να δηλώνει ότι δεν έγινε καμία μεταβίβαση μετοχών σ’ αυτόν;

-Ασφαλώς και δεν έγινε μεταβίβαση μετοχών στον Αλ. Χαντιτάτζι, από τους τρεις πρώην βασικούς μετόχους. Οι τρεις δήλωσαν ότι κατέχουν συγκεκριμένα ποσοστά και ο Αλ. Χαντιτάτζι απέκτησε το υπόλοιπο καταβάλλοντας 200.000 ευρώ, για την συμπλήρωση του νέου μετοχικού κεφαλαίου των 350.000 ευρώ. Αυτή είναι η μετοχική σύνθεση, την οποία ενέκρινε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (Ε.Ε.Α.) και χορήγησε το πιστοποιητικό συμμετοχής της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 στο πρωτάθλημα της Super League 2.

-Εάν οι τρεις πρώην βασικοί μέτοχοι, δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με τον κύριο μέτοχο της εταιρείας, μπορούν να μεταβιβάσουν τα μερίδια τους σε άλλους, ή άλλον ενδιαφερόμενο και να απεμπλακούν από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που «μοιράζονται» με τον Καναδό επιχειρηματία παραμένοντας στο μετοχικό σχήμα. Κι αν δεν βρίσκουν ενδιαφερόμενο, ας παραδώσουν τις μετοχές τους στον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., ώστε να απευθύνει πρόσκληση για την πώληση τους. Κι αφού απεμπλακούν από το ιδιοκτησιακό καθεστώς, στην συνέχεια είναι ελεύθεροι να λύσουν δικαστικά την οποιαδήποτε διαμάχη τους με τον Καναδό επιχειρηματία, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είπε πως η Καβάλα θα γίνει το «ορμητήριο» του, για να επενδύσει και στον χώρο του ποδοσφαίρου!

-Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη ανέφερε δύο φορές, χαρακτηριστικά, ότι δεν φείδεται χρημάτων, για να υλοποιήσει τον στόχο και το όραμα του. «Money is not the issue for us», τόνισε. Δηλαδή: «Τα χρήματα δεν είναι το ζήτημα για εμάς». Είναι ευχάριστο και τιμή για την πόλη της Καβάλας, αλλά και για την ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης, ότι επέλεξε τον τόπο αυτό, για να κάνει το «πρώτο βήμα» στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε να τον προετοιμάσουμε, γιατί η ανταπόκριση των φιλάθλων και της τοπικής κοινωνίας, δεν θα είναι στην αρχή αυτή που φαντάζεται και προσδοκά. Στην Καβάλα υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα στήριξης προσώπων και προσπαθειών που έχουν τοπικό και συλλογικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα, η προσπάθεια στην ομάδα ποδοσφαίρου θα χαρακτηριστεί ως δική του προσπάθεια, όπως έγινε με τους προηγούμενους «ιδιοκτήτες» και διοικούντες. Μερικοί δεν αντιλαμβάνονται, ή δεν θέλουν να αντιληφθούν, πως στον Α.Ο.Κ. αλλάζει εντελώς η φιλοσοφία και ο σύλλογος κάνει μία νέα αρχή, για να «χτιστεί» πάνω σε διαφορετικά θεμέλια. Η αγωνιστική πορεία, είναι ένα σκέλος του εγχειρήματος. Ο Α.Ο.Κ. θα «χτιστεί» στην νέα εποχή, στην εποχή του Αλ. Χαντιτάτζι, για να γίνει Οργανισμός με διεθνές κύρος και εμβέλεια που θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άρα ο Alex κατέχει το 57% των μετοχών της ομάδας, έτσι μεταφράζεται το 200 από τα 350. Επίσης είπε ότι ως όραμα έχει την RED BULL. κ ότι θέλει να αγοράσει κ άλλες δύο ομάδες στην Ευρώπη, μία από Πορτογαλία κ μία άλλη από μία άλλη χώρα που δεν θυμάμαι έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα αναπτυγμένο δίκτυο υποδομών το οποίο θα παράγει την λεγόμενη προστιθέμενη αξία στο ποδόσφαιρο, αλλά η έδρα θα είναι η Καβάλα, το head office όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Βέβαια όλα τα sites αναφερανε την πρόθεση για αγορά άλλων δύο ομάδων αλλά απεκρυψαν ότι έκανε αναφορά για το εξωτερικό αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι κ από
    Ελλάδα, δημιουργώντας τεχνηεντως πρόβληματισμο στον κόσμο της ομάδας. Επίσης τα 2 εκατομμύρια ευρώ που θα δαπάνησει στον ΑΟΚ φέτος τα θεωρεί ήδη χαμένα χρήματα αλλά σκοπός είναι η SL τα επόμενα χρόνια κ εννοείται για φέτος η παραμονή στην SL2. Η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα είναι όντως σε ευρωπαϊκά πρότυπα κ πολύ πιθανόν να δούμε τον ΑΟΚ κ στα ευρωπαϊκά σαλόνια στο εγγύς μέλλον. Το ερώτημα που δεν τέθηκε ήταν τι θα γίνει αν η ομάδα υποβιβαστεί στην Γ Εθνική η οποία είναι ερασιτεχνική. Στην συνέντευξη τύπου το καλοκαίρι είχε πει ότι θα στηρίξει την ομάδα σε περίπτωση που συμμετείχε στη Γ Εθνική. Όμως τώρα η ομάδα συμμετέχει ήδη στην SL2 κ ήδη έχουν δαπανηθει χρήματα γι αυτό, όμως η ομάδα δεν συμμετέχει επί ίσοις όροις με τις άλλες ομάδες κ οι τρικλοποδιές δεν έχουν τελειωμό. Αν δεν τα καταφέρει η ομάδα κ παρά τον τιτάνιο αγώνα που θα δώσει υποβιβαστεί τότε τι θα γίνει; Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες κ θα πρέπει να φύγουν, θα έχουν ήδη χαθεί τα φετινά 2 εκατομμύρια κ η ομάδα θα γίνει ερασιτεχνική ξανά. Τα πράγματα θα ζορισουν αρκετά σχετικά με το project που έχει στο μυαλό του ο Alex. Προσωπικά θεωρώ ότι με βάση το ροστερ που δημιουργήθηκε κ ακόμα διαμορφώνεται, αλλά κ με τον προπονητή που έχει η ομάδα, το αποτέλεσμα φέτος θα έχει θετικό πρόσημο κ θα σώσουμε την κατηγορία. Όμως αν δεν συμβεί αυτό τότε δεν θα έπρεπε να ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.