-Αν κάποιος έλεγε στις 3 Αυγούστου 2021, ότι ο Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Super League 2, θα τον χαρακτήριζαν αιθεροβάμων. Τρεις μήνες μετά, στις 9 Νοεμβρίου 2021, ο στόχος έγινε πραγματικότητα! Κι αυτό οφείλεται στην επιμονή και την πίστη ενός ανθρώπου, του Αλέξανδρου Χαντιτάτζι, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.

-Ο Καναδός επιχειρηματίας παρέλαβε στις 3 Αυγούστου 2021 μία «νεκρή» ομάδα και με την υπομονή, την μεθοδικότητα που δείχνει, την «ανέστησε»! Στις 2 Αυγούστου 2021, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) είχε αρνηθεί την χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Α.Ο. «Καβάλα» 1965, λόγω της κατάθεσης ελλιπέστατου φακέλου. Ο Α.Ο.Κ. δεν είχε πιστοποιητικό συμμετοχής, δεν είχε προπονητή (σ.σ. αποχώρησε ο Κώστας Ανυφαντάκης), δεν είχε ποδοσφαιριστές. Μερικοί έλεγαν να διαλυθεί η Π.Α.Ε. και να δηλώσει ο Ερασιτέχνης την ομάδα ποδοσφαίρου στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

-Άρχισε, έτσι, ένας δικαστικός αγώνας, που κατέληξε στις αρχές Οκτωβρίου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965! Ήταν το «κλειδί» που μπήκε στην (ερμητικά) κλειστή πόρτα της Super League 2. Με την ίδια επιμονή, ο Α.Ο.Κ. περιλήφθηκε στην επαναληπτική κλήρωση του πρωταθλήματος, την οποία υποχρεώθηκε να κάνει η διοργανώτρια Αρχή! Τότε, η πόρτα μισάνοιξε. Ακολούθησε η άρνηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), να εκδώσει δελτία στους ποδοσφαιριστές που δήλωσε η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965.

-Και φτάσαμε στις 9 Νοεμβρίου 2021, που το διαιτητικό δικαστήριο της Ε.Π.Ο. έκανε δεκτή την έφεση της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 κατά της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών (Ε.Ι.Μ.) της Ε.Π.Ο., η οποία δεν ενέκρινε την έκδοση δελτίων στους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. Η πόρτα, επομένως, είναι ορθάνοιχτη! Έπειτα από τρεις μήνες, η καρδιά του Α.Ο.Κ. άρχισε να χτυπάει πάλι! Τώρα, πρέπει να «πατήσει στα πόδια του», δηλαδή να «πατήσει στο γήπεδο».

-Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι προγραμματισμένο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης των Π.Α.Ε. της Super League 2, στην οποία ανήκει και η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον ζήτημα της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος. Καλούμε τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, να καταθέσει αίτημα για την διακοπή του πρωταθλήματος έως ότου υπάρξει συμφωνία, είτε με την δημόσια τηλεόραση, είτε με άλλο τηλεοπτικό σταθμό. Η συμφωνία αυτή έπρεπε να γίνει πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και οι Π.Α.Ε. που συμμετέχουν σ’ αυτό, να έχουν εισπράξει την προκαταβολή! Βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2021 και οι Π.Α.Ε. κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή των 150.000 ευρώ, έκαναν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 350.000 ευρώ, προσέλαβαν προπονητές και απέκτησαν ποδοσφαιριστές, χωρίς να ξέρουν εάν θα πάρουν χρήματα (και πόσα) από την συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και από το στοίχημα. Λυπούμαστε, αλλά δεν γίνονται έτσι οι αναδιαρθρώσεις των πρωταθλημάτων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.