-Τον Ιανουάριο (2022), η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» θα μοιάζει, περισσότερο, με «αντιπροσωπευτικό συγκρότημα», παρά με ομάδα συλλόγου. Όπως συγκεντρώνονται οι ποδοσφαιριστές ενός εθνικού συγκροτήματος, της Ελλάδας για παράδειγμα, μερικές ημέρες πριν από την διεξαγωγή ενός παιχνιδιού φιλικού χαρακτήρα, ή επίσημης διοργάνωσης, έτσι θα γίνει στις αρχές του νέου έτους στην πόλη της Καβάλας.

-Ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε διαφορετικά σωματεία, οι οποίοι συμφώνησαν να μετεγγραφούν στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, θα συγκεντρωθούν για να κάνουν μερικές προπονήσεις μαζί και για να δώσουν σειρά αγώνων στο πρωτάθλημα της Super League 2. Το κύριο θέμα, επομένως, που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον προπονητή, είναι η «ομοιογένεια» του συνόλου που θα αγωνιστεί.

-Οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στην ομάδα της Καβάλας, θα είναι έτοιμοι από αγωνιστικής πλευράς και φυσικής κατάστασης, διότι οι περισσότεροι είναι ενεργοί. Τα πράγματα, λοιπόν, δεν είναι τόσο ζοφερά, όσο τα βλέπουν μερικοί. Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος, για να γίνει μία σωστή προετοιμασία, η ομάδα της Καβάλας πρέπει να αποκτήσει αγωνιστική συνοχή και ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Κι αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο με τον τρόπο που «δουλεύει» ένα εθνικό συγκρότημα, τουλάχιστον μέσα στον μήνα Ιανουάριο. Δηλαδή, οι ποδοσφαιριστές, από τα διαφορετικά σωματεία, να αφομοιώσουν, στις λίγες προπονήσεις που θα κάνουν, την τακτική που θα τους ζητήσει ο προπονητής να εφαρμόσουν.

-Η τακτική αυτή, κατά την άποψη μας, πρέπει να έχει στόχο την κατάκτηση του αποτελέσματος, διότι στην βαθμολογική θέση που βρίσκεται ο Α.Ο.Κ., έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από βαθμούς σε κάθε παιχνίδι. Στις «ειδικές καταστάσεις», όπως αυτή που βρίσκεται η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας, έχει ιδιαίτερη σημασία οι ποδοσφαιριστές να έχουν ποιότητα χαρακτήρα. Η επαγγελματική νοοτροπία του αθλητή, αναμφίβολα, διευκολύνει το δύσκολο έργο του προπονητή. Αν ο αθλητής είναι καλός δέκτης (των κατευθύνσεων που θα πάρει), θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το σχέδιο τακτικής του προπονητή μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν τον Ιανουάριο στην ομάδα της Καβάλας, θα έχουν την ποιότητα χαρακτήρα, εκτός από την αγωνιστική αξία, για να βοηθήσουν τον Α.Ο.Κ. ώστε να κάνει την υπέρβαση!

-Όσον αφορά τον προπονητή και την παρουσία του στην Καβάλα, όπως θέλει μερίδα των φιλάθλων, θεωρούμε πως δεν έχει νόημα να βρίσκεται ο προπονητής στην πόλη, χωρίς να έχει στην διάθεση του ποδοσφαιριστές για να δουλέψει μαζί τους. Είμαστε βέβαιοι πως η διοίκηση της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 θέλει να κάνει την καλύτερη επιλογή και ότι θα την ανακοινώσει την κατάλληλη στιγμή. Κατανοούμε την ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των φιλάθλων, ωστόσο οι βιαστικές αποφάσεις μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στην ομάδα. Οι φίλαθλοι πρέπει να οπλιστούν με πολλή υπομονή, κατανόηση και να δείξουν εμπιστοσύνη στους διοικούντες. Εν τω μεταξύ, τους καλούμε να στηρίξουν τα νέα παιδιά στο ερχόμενο παιχνίδι, με αντίπαλο τον Αλμωπό Αριδαίας, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.